[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
- 200 milliliter Vand
- 0.5 liter Kærnemælk
- 20 gram Gær
- 1 spsk. Honning
- 1 tsk. Salt
- 2 deciliter Rugkerner skårne
- 1.5 deciliter Sesamfrø
- 120 gram Fuldkornshvedemel
- 300 gram Hvedemel cirka
- Birkes blå - til drys
[the_ad id="127284"]
- Bring vandet i kog og hæld det i en skål med kærnemælk.
-
Bland begge dele sammen og opløs gæren i den lune blanding. Husk at mærke efter med en finger, om det er lunt, inden du kommer gæren i.
-
Tilsæt honning, salt, skårne rugkerner, solsikkekerner, sesamfrø og fuldkornshvedemel.
-
Rør det hele sammen.
-
Tilføj hvedemelet lidt ad gangen, mens du rører. Der går mellem 250 og 300 gram hvedemel til for at det bliver til en tyk, grødet blanding.
-
Læg et klæde over skålen og stil den et lunt sted. Lad den stå her i en time.
-
Find en brødform frem og smør den grundigt.
-
Hæld dejen over i brødformen og drys de blå birkes udover.
-
Læg et klæde henover brødformen, stil den et lunt sted og lad det hæve i 60 - 90 minutter.
-
Forvarm ovnen til 180 grader celsius almindelig ovn.
-
Sæt brødformen i den forvarmede ovn og lad det bage i cirka én time og 20 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn, så husk at holde øje med det!
-
Tag det færdigbagte rugbrød ud af ovnen, vend det ud af formen, læg et klæde over brødet og lad det afkøle på en rist.
-
Skær først brødet ud, når det er blevet lunt.
Din skærm forbliver tændt