Go Back
+ servings
Servings: 1 rugbrød

Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej

Lækkert og saftigt kernerugbrød helt uden brug af surdej. Fyldt med frø og kerner. Perfekt til frokostbordet eller madpakken!
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Bage, Brød, Dansk mad, Frokost, rugbrød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 20 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 200 milliliter Vand
  • 0.5 liter Kærnemælk
  • 20 gram Gær
  • 1 spsk. Honning
  • 1 tsk. Salt
  • 2 deciliter Rugkerner skårne
  • 1.5 deciliter Sesamfrø
  • 120 gram Fuldkornshvedemel
  • 300 gram Hvedemel cirka
  • Birkes blå - til drys
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

    1. Bring vandet i kog og hæld det i en skål med kærnemælk.
    2. Bland begge dele sammen og opløs gæren i den lune blanding. Husk at mærke efter med en finger, om det er lunt, inden du kommer gæren i.
    3. Tilsæt honning, salt, skårne rugkerner, solsikkekerner, sesamfrø og fuldkornshvedemel.
    4. Rør det hele sammen.
    5. Tilføj hvedemelet lidt ad gangen, mens du rører. Der går mellem 250 og 300 gram hvedemel til for at det bliver til en tyk, grødet blanding.
    6. Læg et klæde over skålen og stil den et lunt sted. Lad den stå her i en time.
    7. Find en brødform frem og smør den grundigt.
    8. Hæld dejen over i brødformen og drys de blå birkes udover.Hjemmebagt kernerugbrød uden surdej
    9. Læg et klæde henover brødformen, stil den et lunt sted og lad det hæve i 60 - 90 minutter.
    10. Forvarm ovnen til 180 grader celsius almindelig ovn.
    11. Sæt brødformen i den forvarmede ovn og lad det bage i cirka én time og 20 minutter. Bagetiden afhænger af din ovn, så husk at holde øje med det!
    12. Tag det færdigbagte rugbrød ud af ovnen, vend det ud af formen, læg et klæde over brødet og lad det afkøle på en rist.
    13. Skær først brødet ud, når det er blevet lunt.