450gramTorskryg eller filet - begge dele kan bruges
Groft salttil gourmetsaltningen
Peberfra kværn
Smørtil stegningen
Olietil stegningen - neutral
Puré
200gramJordskokker
300gramKnoldselleri
2deciliterSødmælk
2deciliterFløde
Salt og pebertilsmagning
Citronsafttilsmagning
Jordskokkechips
2stk.Jordskokker
Salt
Sådan gør du
Stegt torskeryg
Start med at sprænge (salte) torsken med groft salt i 15 minutter.
Skyl torsken fri for salt og tør torsken i et viskestykke.
Krydr med salt og peber.
Varm en pande op til middelhøj varme og kom smør og olie på panden. Når smørret er smeltet, kommes torsken på panden med skindsiden ned.
Lad torsken stege til varmen er steget op til midten af fisken. Vend herefter torsken, skru ned til middelvarme og steg i yderligere cirka 3 minutter.
Puré med jordskokker og knoldselleri
Skræl knoldselleri og jordskokker og skær begge dele i mindre stykker - cirka 2 x 2 centimeter for at nedsætte kogetiden.
Kog dem møre. Det tager cirka 20 minutter.
Kom de kogte stykker af jordskokker og knoldselleri i en god blender med en halv deciliter fløde / mælk og blend det til en glat pure. Vil du have en lidt tyndere pure, kan du tilsætte lidt mere væske.
Smag til med salt, peber og citron.
Jordskokkechips
Skræl jordskokkerne og skær dem på et mandolinjern (cirka 1 - 1,5 millimeter i tykkelsen)
Dup dem tørre på et viskestykke.
Varm olien op på en pande.
Steg jordskokkerne i olien, lige indtil der ikke er flere bobler omkring dem. De må gerne være lyse i midten. Kom ikke for mange skiver på panden ad gangen.
Lad de færdigstegte chips dryppe af på fedtsugende papir og drys med salt.