Go Back
+ servings
Antal: 2 personer

Stegt torskeryg

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Fisk, Torsk, Torskeryg

Ingredienser

Stegt torskeryg

  • 450 gram Torsk ryg eller filet - begge dele kan bruges
  • Groft salt til gourmetsaltningen
  • Peber fra kværn
  • Smør til stegningen
  • Olie til stegningen - neutral

Puré

  • 200 gram Jordskokker
  • 300 gram Knoldselleri
  • 2 deciliter Sødmælk
  • 2 deciliter Fløde
  • Salt og peber tilsmagning
  • Citronsaft tilsmagning

Jordskokkechips

  • 2 stk. Jordskokker
  • Salt

Sådan gør du

Stegt torskeryg

    1. Start med at sprænge (salte) torsken med groft salt i 15 minutter. 
    2. Skyl torsken fri for salt og tør torsken i et viskestykke. 
    3. Krydr med salt og peber.
    4. Varm en pande op til middelhøj varme og kom smør og olie på panden. Når smørret er smeltet, kommes torsken på panden med skindsiden ned.
    5. Lad torsken stege til varmen er steget op til midten af fisken. Vend herefter torsken, skru ned til middelvarme og steg i yderligere cirka 3 minutter.
     

Puré med jordskokker og knoldselleri

  • Puré
    1. Skræl knoldselleri og jordskokker og skær begge dele i mindre stykker - cirka 2 x 2 centimeter for at nedsætte kogetiden. 
    2. Kog dem møre. Det tager cirka 20 minutter.
    3. Kom de kogte stykker af jordskokker og knoldselleri i en god blender med en halv deciliter fløde / mælk og blend det til en glat pure. Vil du have en lidt tyndere pure, kan du tilsætte lidt mere væske. 
    4. Smag til med salt, peber og citron.
     

Jordskokkechips

    1. Skræl jordskokkerne og skær dem på et mandolinjern (cirka 1 - 1,5 millimeter i tykkelsen)
    2. Dup dem tørre på et viskestykke.
    3. Varm olien op på en pande.
    4. Steg jordskokkerne i olien, lige indtil der ikke er flere bobler omkring dem. De må gerne være lyse i midten. Kom ikke for mange skiver på panden ad gangen.
    5. Lad de færdigstegte chips dryppe af på fedtsugende papir og drys med salt.
     

Servering