Go Back
+ servings
Antal: 6 personer

Røsti med laks

Forfatter: Henriette Kristiansen
Keyword: Avocado, Fest, Fisk, Forret, Gæstemad, Laks, Nytår, Rodfrugter
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 25 minutter

Ingredienser

Rösti

  • 200 gram Kartoffel
  • 100 gram Knoldselleri
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Æg
  • 1 spsk. Olivenolie
  • 0.5 deciliter Havregryn
  • 1 spsk. Hvedemel
  • 0.5 tsk. Salt
  • Peber lidt

Topping

  • 1 deciliter Creme Fraiche
  • 100 gram Gravad laks
  • 1 stk. Avocado moden
  • Dild lidt (frisk)
  • Purløg lidt (frisk)

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 200 grader.
    Skræl kartofler og rodselleri og riv det groft.
    Riv løget og put alle 3 dele i en skål og rør sammen.
    Tilføj æg, olie, havregryn, mel, salt og peber, rør sammen.
    Form små runde røstier (cirka 8 cm i diameter) ved at tage en spiseskefuld af massen til hver og læg på en bageplade med bagepapir.
    Pres hver klump sammen og form til runde røstier.
    Bag i cirka 25 minutter til de er gyldne og sprøde.
    Top med salat, cremefraiche, laks, avocado og krydderurter.
    Server ?