Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det når at blive meget blødt.
Hæld sukker og det bløde smør i en skål og pisk det sammen med en elpisker.
Tilføj herefter ét æg ad gangen, imens der stadig piskes. Dejen bliver nu mere og mere luftig.
Tilføj nu alle de øvrige ingredienser (på nær pastafarven) og pisk det grundigt sammen. Find fire rene skåle og fordel kagedejen, så du har fem lige store portioner.
Brug pastafarverne til at farve hver portion i hver sin farve.
Smør din springform med smør. Min springform er Ø 24 centimeter.
Drys kanterne af springformen med sukker.
Hæld hver portion kagedej i springformen én efter én som vist i videoen ovenfor.
Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Bag din regnbuekage i den forvarmede ovn i 40 minutter. Tiden afhænger af din ovn, men du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke et grillspyd eller en kødnål i kagen. Der skal ikke sidde kagedej på pinden, når du trækker den ud af kagen.
Tag den færdige kage ud af ovnen og lad den afkøle.