Go Back
+ servings
Servings: 8 personer

Regnbuekage

Som teenager bagte jeg ofte sandkage! Min datter er simpelthen så betaget af regnbuer, hvilket gav mig ideen til denne regnbuekage af sandkage.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: Bage, børnefødselsdag, Dessert, Fødselsdag, Kage
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Sandkage

  • 3 deciliter Hvedemel
  • 3 deciliter Sukker
  • 200 gram Smør helt blødt
  • 4 Æg
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 2 tsk. Citronsaft
  • 1 knivspids Salt
  • Pastafarve fx. grøn, gul, rød, lilla og lyserød
  • Smør til springformen
  • Sukker til springformen

Topping

  • 50 gram Mælkechokolade smeltet
  • Kagepynt fx et motiv på rispapir
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Sandkage

  • Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det når at blive meget blødt.
  • Hæld sukker og det bløde smør i en skål og pisk det sammen med en elpisker.
  • Tilføj herefter ét æg ad gangen, imens der stadig piskes. Dejen bliver nu mere og mere luftig.
  • Tilføj nu alle de øvrige ingredienser (på nær pastafarven) og pisk det grundigt sammen. Find fire rene skåle og fordel kagedejen, så du har fem lige store portioner.
  • Brug pastafarverne til at farve hver portion i hver sin farve.
  • Smør din springform med smør. Min springform er Ø 24 centimeter.
  • Drys kanterne af springformen med sukker.
  • Hæld hver portion kagedej i springformen én efter én som vist i videoen ovenfor.
  • Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Bag din regnbuekage i den forvarmede ovn i 40 minutter. Tiden afhænger af din ovn, men du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke et grillspyd eller en kødnål i kagen. Der skal ikke sidde kagedej på pinden, når du trækker den ud af kagen.
  • Tag den færdige kage ud af ovnen og lad den afkøle.

Topping

  • Hæld smeltet chokolade på toppen af den afkølede kage og læg rispapir-pynten ovenpå. Den smeltede chokolade hjælper med at holde rispapiret på plads, så chokoladen skal ikke størkne forinden.
  • Servér!
  • Velbekomme.