Generic selectors
Exact matches only
Search in title
Search in content
Post Type Selectors
opskrift

Regnbuekage

Anette-Anette Søstrøm Asmussen
 

Anette er vild med at bage, især brød og kager. Klassiske danske retter og desserter fylder desuden meget i hendes hverdag.

29. oktober 2019
Som teenager bagte jeg ofte sandkage! Min datter er simpelthen så betaget af regnbuer, hvilket gav mig ideen til denne regnbuekage af sandkage.

Opskrift på regnbuekage

Jeg bagte ofte sandkage som teenager, da jeg boede hjemme hos mine forældre, men jeg tror faktisk ikke, at jeg har lavet det i mere end 10 år efterhånden.

Min datter er lige blevet storesøster, og hun er simpelthen så betaget af regnbuer – for eksempel den fra Ramasjang. Her fik jeg så ideen til at lave en regnbuekage af sandkage!

Regnbuekage

Regnbuekager laves jo typisk ved at placére en masse forskelligfarvede kagebunde ovenpå hinanden.

Min datter elsker at være med i køkkenet, men da hun kun er lidt over 3 år gammel, har hun selvfølgelig slet ikke tålmodighed til at stå og være med til at bage 5 – 10 forskellige kagebunde, der skal sættes ovenpå hinanden.

Derfor fik jeg den idé at lave det hele i ét hug. Det vil sige først hælde én farve i springformen og lave et hul i midten, hvor den næste farve skulle være og så videre.


Nå ja, jeg glemte “kantfarven” til at begynde med, så den smurte jeg først på til sidst.

Det var i øvrigt min tanke, at hver farve skulle ligge mere skarpt afgrænset side om side (som de jo gør i en regnbue) og ligge lodret i kagens snit, hvilket de nok var kommet til, hvis dejen havde været tyndere.

Og jeg må indrømme, at jeg huskede sandkagedejens konsistens som en DEL tyndere.

Jeg tror løsningen må være, at man smører hver farve i springformen ved først at “spartle” én farve rundt i springformens kanter efterfulgt af den næste farve og så videre – og altså bygger kagen op fra siderne og ind mod midten.

Selvom kagen ikke blev knivskarp, så var den alligevel et KÆMPE hit: Både hos vores gæster, men ikke mindst hos min datter, som var HAMRENDE stolt over sit mesterværk og spiste et KÆMPE stykke.

Den skal hel sikkert laves igen.

Jeg pyntede kagen med et motiv af Minnie Mouse – det er lavet af rispapir. Det er virkelig genialt, hvad man kan pynte sine kager med efterhånden.

Regnbuekage opskrift

Regnbuekage


Antal: 8 personer

Regnbuekage

Som teenager bagte jeg ofte sandkage! Min datter er simpelthen så betaget af regnbuer, hvilket gav mig ideen til denne regnbuekage af sandkage.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter

Ingredienser

Sandkage

  • 3 deciliter Hvedemel
  • 3 deciliter Sukker
  • 200 gram Smør helt blødt
  • 4 Æg
  • 2 tsk. Bagepulver
  • 2 tsk. Vaniljesukker
  • 2 tsk. Citronsaft
  • 1 knivspids Salt
  • Pastafarve fx. grøn, gul, rød, lilla og lyserød
  • Smør til springformen
  • Sukker til springformen

Topping

  • 50 gram Mælkechokolade smeltet
  • Kagepynt fx et motiv på rispapir

Sådan gør du

Sandkage

  • Tag smørret ud af køleskabet i god tid, så det når at blive meget blødt.
  • Hæld sukker og det bløde smør i en skål og pisk det sammen med en elpisker.
  • Tilføj herefter ét æg ad gangen, imens der stadig piskes. Dejen bliver nu mere og mere luftig.
  • Tilføj nu alle de øvrige ingredienser (på nær pastafarven) og pisk det grundigt sammen. Find fire rene skåle og fordel kagedejen, så du har fem lige store portioner.
  • Brug pastafarverne til at farve hver portion i hver sin farve.
  • Smør din springform med smør. Min springform er Ø 24 centimeter.
  • Drys kanterne af springformen med sukker.
  • Hæld hver portion kagedej i springformen én efter én som vist i videoen ovenfor.
  • Forvarm ovnen på 180 grader varmluft. Bag din regnbuekage i den forvarmede ovn i 40 minutter. Tiden afhænger af din ovn, men du kan tjekke, om kagen er færdig, ved at stikke et grillspyd eller en kødnål i kagen. Der skal ikke sidde kagedej på pinden, når du trækker den ud af kagen.
  • Tag den færdige kage ud af ovnen og lad den afkøle.

Topping

  • Hæld smeltet chokolade på toppen af den afkølede kage og læg rispapir-pynten ovenpå. Den smeltede chokolade hjælper med at holde rispapiret på plads, så chokoladen skal ikke størkne forinden.
  • Servér!
  • Velbekomme.