Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Sol over Gudhjem

"Sol over Gudhjem" er noget af det første man tænker på når man siger Bornholm. Det smørrebrød med røget sild og rå æggeblomme er indbegrebet af sommer og dansk smørrebrød.
Author: Gyldendal
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: Danmark, Dansk mad, Fisk, Frokost, Mormormad, rugbrød, Sild, Smørrebrød
Forb. tid: 5 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 4 stk. Sild røgede
  • Smør
  • 4 skiver Rugbrød
  • 8 stk. Cherrytomater
  • 4 stk. Æggeblommer
  • 8 stk. Radiser hakkede
  • 2 spsk. Purløg finthakket
  • 2 spsk. Persille finthakkede blade
  • Peber fra kværn
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Fjern omhyggeligt alle sildebenene, og bræk fiskekødet i mindre stykker.
  • Smør brødet, og læg det på fire tallerkner.
  • Fordel sildene på brødet.
  • Skær tomaterne i små både, og læg dem oven på og rundt om smørrebrødet.
  • Læg forsigtigt en rå æggeblomme på midten, drys med radiser, purløg og persille.
  • Drys til sidst masser af peber henover.

Noter

Variation: Du kan bruge røget makrel i stedet for røgede sild.