"Sol over Gudhjem" er noget af det første man tænker på når man siger Bornholm. Det smørrebrød med røget sild og rå æggeblomme er indbegrebet af sommer og dansk smørrebrød.
Author: Gyldendal
Ret: Frokost
Køkken: Dansk
Keyword: Danmark, Dansk mad, Fisk, Frokost, Mormormad, rugbrød, Sild, Smørrebrød
Forb. tid: 5 minutterminutter
[the_ad id="142757"]
Din skærm forbliver tændt
Ingredienser
4stk.Sildrøgede
Smør
4skiverRugbrød
8stk.Cherrytomater
4stk.Æggeblommer
8stk.Radiserhakkede
2spsk.Purløgfinthakket
2spsk.Persillefinthakkede blade
Peberfra kværn
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Fjern omhyggeligt alle sildebenene, og bræk fiskekødet i mindre stykker.
Smør brødet, og læg det på fire tallerkner.
Fordel sildene på brødet.
Skær tomaterne i små både, og læg dem oven på og rundt om smørrebrødet.
Læg forsigtigt en rå æggeblomme på midten, drys med radiser, purløg og persille.
Drys til sidst masser af peber henover.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Variation: Du kan bruge røget makrel i stedet for røgede sild.