Fjern skindet fra andebrysterne. Jeg gemte skinnet og kom det i min dehydrator - mums! ?
Bred et stort stykke husholdningsfilm ud over spækbrættet.
Læg det ene andebryst ovenpå husholdningsfilmen.
Krydr andebrystet med salt og peber.
Drys herefter kødlim ud over andebrystet.
Læg dernæst det andet stykke andebryst ovenpå.
Drys igen med kødlim.
Rul det stramt sammen til en pølse med husholdningsfilmen omkring. Brug filmen til at forme en flot, rund pølse.
Kom pølsen i vandbadet.
Lad det tilberede ved 56 grader i 4 timer.
Duxelles
Rens svampene.
Put svampene over i din blender med hvidløg, løg, salt og peber og timian.
Blend det hele fint.
Sæt en pande på komfuret og tænd på middelvarme.
Hæld svampemassen over på panden. Der skal ikke tilsættes fedtstof.
Lad det står her og stege i mellem 40 og 60 minutter. Formålet med den meget lange tilberedningstid er, at væsken helt skal forsvinde fra svampene.
Tag panden af varmen, når massen er tør og "hård".
Andebryst sous vide: Step 2
Tag andebrystet op af vandbadet.
Frigør det fra husholdningsfilmen.
Dup kødet tørt med et rent viskestykke eller klæde.
Sæt en pande på komfuret og tænd på fuldt blus.
Kom feststoffet på den varme pande. Jeg brugte ghee, men du kan også bruge en 1:1 blanding af smør og olie.
Kom kødet på den brandvarme pande, krydr med salt og peber, og lad det få stegeskorpe. Kødet skal kun lige "kysse" panden, da det jo allerede er tilberedt og nødigt skulle få en højere kernetemperatur!
Tag kødet af panden.
Pensl med det samme overfladen med sennep.
Pak kødet ind i en pose og læg det i fryseren i en time.
Tag kødet op af fryseren og læg det i køleskabet i 2 timer.
Duck Wellington
Læg et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet.
Læg parmaskinken i på filmen. Husk at lade dem overlappe hinanden med et par centimeter.
Krydr parmaskinken med salt og peber.
Fordel din duxelles ovenpå parmaskinken med bagsiden af en spiseske.
Tag det nu nedkølede stykke kød ud af køleskabet.
Læg kødet ovenpå din duxelles.
Rul det hele sammen i husholdningsfilmen. Brug igen filmen til at forme en fast, rund pakke. Jo flottere rund du kan lave pakken, jo flottere bliver din færdige Wellington!
Lad det ligge på køkkenbordet i 15 minutter, så det hele sætter sig.
Læg atter et stort stykke husholdningsfilm ud på bordet.
Læg butterdejen ovenpå filmen.
Fjern filmen fra pølsen.
Læg pølsen ovenpå butterdejen.
Rul det hele stramt sammen i butterdejen og med husholdningsfilmen omkring sig. Det er her, du for alvor får skabt din flotte Wellington-form, så vær omhyggelig!
Læg pakken på køl i to timer.
Forvarm ovnen på 190 grader varmluft.
Tag pakken ud af køleskabet og pak den ud af husholdningsfilmen.
Tag en kniv og rids et flot mønster i butterdejens overflade ved hjælp af den flade side af knivbladet.
Pensl butterdejen med æggeblomme.
Tag en bagerist og læg bagepapir på risten. Du vil bage din Duck Wellington på en bagerist, så du sikrer dig, at der ikke skabes kondens, hvilket vil gøre butterdejen blød.
Læg din Duck Wellington ovenpå bagepapiret.
Sæt risten i den nu varme ovn.
Bag den gylden og sprød i mellem 25 og 30 minutter. Det afhænger af din ovn. Hav hele tiden i baghovedet, at kødet allerede er tilberedt og helst ikke skal tilberedes yderligere. Formålet med bagningen er altså groft sagt at bage butterdejen sprød og lækker.
Tag den færdige Duck Wellington ud af ovnen og lad den afkøle, fortsat placeret på risten.
Skær din flotte Duck Wellington ud med en brødkniv og servér.
{"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/9IRK8PcRz_k.jpg?itok=aftY3yEr","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=9IRK8PcRz_k","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsivt, autoplaying)."]}