Go Back
+ servings
Servings: 6 personer

Turkey Wellington Sous Vide

Author: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Aftensmad, Butterdej, Fest, Fjerkræ, Gæstemad, Kalkun, Kalkunbryst, kød, Nytår
Forb. tid: 4 timer
Tilb. tid: 30 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 900 gram Kalkunbryst
  • 1 kilogram Champignon eller andre spisesvampe
  • Butterdej 1 rulle på 250 gram
  • Parmaskinke 2 x 170 gram
  • Sennep til pensling af kødet
  • 1 Æg til pensling af butterdej
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Kalkun sous vide

    1. Sæt din sous vide på 56 grader.
    2. Kom kalkunkødet i en vakuumpose.
    3. Vakuumpak posen og put den i vandbadet. Lad kødet tilberede her i 4 timer.
    4. Når de 4 timer er gået, tages kalkunen op af vandbadet.
    5. Åbn vakuumposen og tag kødet ud.
    6. Dup kødet tørt med et rent klæde eller viskestykke.
    7. Varm en pande op på fuldt blus.
    8. Når panden er BRANDVARM, brunes kalkunen af. Du behøver ikke bruge fedtstof. Husk at kødet kun lige skal have en stegeskorpe, fordi det giver smag, så det skal ikke have andet end cirka 20 sekunder på hver side.
    9. Tag det brunede kød af panden.
    10. Læg kødet i en pose og læg det en time i fryseren til nedkøling.
    11. Når kødet har ligget en time i fryseren, tages kødet op af fryseren.
    12. Læg nu kødet i køleskabet i 2 timer. I mellemtiden går du i gang med fyldet.
     

Fyldet

    1. Skyl svampene for jordrester.
    2. Kom de rengjorte svampe i din blender. Du kan også bruge en stavblender, hvis du har sådan en.
    3. Blend svampene fint. Champignon bliver helt sorte, når de blendes, så er du advaret ?
    4. Varm en pande op ved middelvarme.
    5. Kom den blendede svampemasse på den tørre pande.
    6. Lad det stege ved middelvarme i 40-60 minutter. Grunden til, at de skal have så lang tid er, at vi vil have al væsken ud af dem.
    7. Når de 40-60 minutter er gået, er svampemassen blevet til en tør, "hård" masse, der slet ikke minder om svampe længere! 
     

Samling af Turkey Wellington

    1. Tag kalkunbrystet ud af køleskabet, når det er kølet helt ned.
    2. Skær enderne af kødet og gem enderne til for eksempel frokost. I en traditionel Wellington bruger man jo udskæringen chateaubriand (det officielt bedste stykke på dyret), der skæres af midten af en afpudset mørbrad. Derfor får en Beef Wellington sin meget ensartede "pølseform" med flade ender. Og det er naturligvis det udseende, vi sigter efter til vores Turkey Wellington!
    3. Pensl kødet med sennep i et tyndt lag.
    4. Tag et stykke husholdningsfilm, der er lidt større end din butterdej.
    5. Fordel parmaskinken i et tyndt lag ovenpå filmen.
    6. Smør herefter svampemassen ud ovenpå parmaskinken.
    7. Placér kalkunbrystet i midten og ovenpå svampemassen.Turkey Wellington Sous Vide​​Turkey Wellington Sous Vide
    8. Rul det stramt sammen i filmen til en pølse.
    9. Lad den stå 15 minutter.
    10. Fjern filmen fra "pølsen".
    11. Læg butterdejen på bordet.
    12. Løft pølsen over på butterdejen.
    13. Rul det hele sammen.Turkey Wellington Sous Vide
    14. Sæt pakken på køl i 2 timer.
     

Bagning af Turkey Wellington

    1. Tænd ovnen på 190 grader varmluft.
    2. Tag pakken ud af køleskabet.
    3. Rids dejen og pensl med æggeblomme. Se hvordan i videoen herunder.
    4. Læg et stykke bagepapir på en bagerist. Det er vigtigt, at der er rigeligt med luft/"ventilation" omkring dejen, fordi den vil danne kondens - og det giver en blød butterdej. Derfor er det ikke optimalt at bage den på en almindelig bageplade.
    5. Sæt din Turkey Wellington i den forvarmede ovn.
    6. Lad den bage i cirka 25-30 minutter, indtil butterdejen er sprød og gylden.
    7. Tag den færdige Turkey Wellington ud af ovnen. Lad den stå på risten, så butterdejen ikke bliver blød af kondens.
    8. Skær den ud i skiver med en brødkniv.
    9. Servér!
    {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/J4n_DkHxOa0.jpg?itok=T2IEJIwv","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=J4n_DkHxOa0","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsivt, autoplaying)."]}

    {"preview_thumbnail":"/sites/default/files/styles/video_embed_wysiwyg_preview/public/video_thumbnails/rso7LeJJv7E.jpg?itok=KxciTSL6","video_url":"https://www.youtube.com/watch?v=rso7LeJJv7E","settings":{"responsive":1,"width":"854","height":"480","autoplay":1},"settings_summary":["Embedded Video (Responsivt, autoplaying)."]}

    Turkey Wellington Sous Vide