Go Back
+ servings
4

Hamburgerryg

Hamburgerryg med aspargessovs er en vaskeægte dansk klassiker, som mange elsker, men ikke får ret tit. I takt med at vi rejser mere, og supermarkederne får flere og flere eksotiske varer på hylderne, kan vi af og til komme til at glemme vore egne dejlige nationalretter.
Forfatter: Per Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Danmark, Dansk mad, Familiemad, Hamburgerryg, Hverdagsmad, Mormormad
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 1 stk. Hamburgerryg
  • 1 stk. Asparges hvide asparges i glas
  • 1 kilogram Kartofler
  • 25 gram Smør
  • 2 spsk. Hvedemel
  • 5 deciliter Væske kogevand fra hamburgerryggen + aspargesvand
  • Krydderier salt og peber
  • Citronsaft

Sådan gør du

Hamburgerryg

  • Læg hamburgerryggen i en gryde.Hæld koldt vand i gryden, så det dækker kødet. 
  • Lad hamburgerryggen koge ved svag varme under låg i cirka 25 minutter. 
  • Sluk for varmen og lad hamburgerryggen hvile i kogevandet i cirka 30 minutter. 

Aspargessovs

  • Smelt smørret i en gryde.
  • Kom melet ned til smørret og rør rundt med et piskeris, så smørret opsuger melet.
  • Tilsæt lidt efter lidt cirka 1/2 liter væske i form af kogevand fra hamburgerryggen samt vandet fra de hvide asparges.
  • Når saucen har en passende konsistens, skal den koge i cirka fem minutter for at fjerne melsmagen.
  • Skær de hvide asparges i passende stykker og kom dem i saucen.
  • Smag saucen til med salt, peber og citronsaft - vær forsigtig med saltet, da kogevandet fra hamburgerryggen indeholder en del salt.

Kartofler:

  • Skræl kartoflerne og skær evt. store kartofler en gang over, så de alle får cirka samme størrelse.
  • Kom kartoflerne i en gryde med vand, der netop dækker, og tilsæt salt.
  • Kog kartoflerne i cirka 15 minutter, til de er akkurat møre.  

Servering:

  • Skær hamburgerryggen i skiver og server med de kogte kartofler og aspargessovs.

Noter

Kogt hamburgerryg kan serveres med mange forskellige slags tilbehør. Prøv f.eks. coleslaw, flødekartofler eller stuvede ærter og gulerødder.