Go Back

Pull apart brød

Forfatter: Agervig
Keyword: Aftensmad, Bage, Bagning, Brød, Frokost, ost, Snack, Suppe, Tilbehør

Ingredienser

  • 0.666667 deciliter Smør smeltet
  • 100 milliliter Mælk
  • 20 gram Gær
  • 2 Æg det ene til pensling
  • 1 tsk. Salt
  • 5.5 deciliter Tipo 00
  • Hvidløgssmør mængde efter behov
  • 70 gram Revet ost fx cheddar
  • Mozzarella
  • Salt og peber fra kværn

Sådan gør du

    1. Rør det smeltede, lune smør sammen med mælken.
    2. Rør gæren ud i blandingen og tilføj herefter det ene æg, salt og halvdelen af melet.
    3. Rør det hele godt sammen og tilføj dernæst resten af melet lidt ad gangen under omrøring. Dejen skal blive blød og smidig.
    4. Sæt dejen til hævning ved stuetemperatur i 40 minutter.
    5. Drys bordpladen med lidt mel og rul dejen ud i en kvadratisk form på en 0,5 centimeters tykkelse.
    6. Smelt hvidløgssmørret og pensl det udover dejen.
    7. Bland begge typer ost sammen med salt og peber og drys det ovenpå dejen.
    8. Skær dejen ud i skiver på den korte led.
    9. Læg skiverne i en form beklædt med bagepapir, så de overlapper hinanden lidt som vist.Pull apart brød
    10. Lad det stå og hæve i brødformen i tre kvarter.
    11. Pisk det sidste æg og pensl det udover det hævede brød.
    12. Sæt brødet i en forvarmet ovn ved 175 grader varmluft i 20 minutter.