Go Back
+ servings
Antal: 10 stk.

Fantasi småkager

Forfatter: Gyldendal
Keyword: Bage, børnefødselsdag, Hygge, Småkager, Sødt
Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 12 minutter

Ingredienser

VANILJESMÅKAGEDEJ

  • 1 deciliter Kagehvedemel
  • 0.5 deciliter Flormelis
  • 40 gram Smør blødt
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 1 pinch Salt
  • 1 stk. Æggeblommer

KAKAOSMÅKAGEDEJ

  • 0.75 deciliter Kagehvedemel
  • 10 gram Kakao
  • 30 gram Flormelis
  • 40 gram Smør blødt
  • 1 pinch Salt
  • 1 stk. Æggeblommer

I ØVRIGT

  • Æggeblomme lidt

Sådan gør du

VANILJESMÅKAGEDEJ

  • Smuldr hvedemel, flormelis, blødt smør, vaniljesukker og salt, til det minder om brødkrummer.
    Saml dejen hurtigt med æggeblommen.
    Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
    Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, så den køler hurtigere, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
     

KAKAOSMÅKAGEDEJ

  • Smuldr hvedemel, kakao, flormelis, blødt smør og salt, til det minder om brødkrummer.
    Saml dejen hurtigt med æggeblommen.
    Stop med at ælte, så snart dejen er ensartet.
    Kom dejen i en frysepose, tryk den lidt flad, så køler dejen hurtigere, og læg den på køl i mindst 30 minutter.
     

I ØVRIGT

  • Ælt hver af de to portioner dej kort sammen, og udrul dem herefter i ca. 4 mm’s tykkelse på et bord let drysset med mel.
    Udstik 16 små bunde (6 cm i diameter).
    Udstik herefter en midte på dem alle ( jeg bruger et hjerte, en stjerne og en blomst som midte), og byt midterne, så kakaosmåkagerne får en vaniljemidte og omvendt.
    Placér småkagerne på en bageplade med bagepapir.
    Pensl dem med lidt æggeblomme.
    Bag småkagerne ved 190 grader varmluft i 10-12 minutter.
    Lad dem køle af.