Go Back
+ servings
Antal: 10 Stk

Banan pandekager

Hurtige og lækre pandekager uden sukker
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Bagning, Brunch, Morgenmad
Køkken: Dansk
Keyword: Babymad, Børnemad, Pandekager, Stop Madspild, Sund
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Grej

Ingredienser

  • 1 stk. Banan Meget moden
  • 1 stk. Æg
  • 1 deciliter Mælk Er det til små børn så modermælk el. erstatning
  • 0.25 stk. Vanilje stang Korn - kan undlades
  • 10 gram Smør Til stegning
  • 1.5 deciliter Hvedemel

Sådan gør du

  • Kom bananen i en skål og mos den godt med en gaffel.
  • Kom æg, mælk og vaniljekorn med i skålen og rør det sammen med den moste banan.
  • Rør herefter melet i lidt ad gangen, så der ikke dannes melklumper i dejen.
  • Varm en pande op til middelvarme og smelt lidt smør til stegningen.
  • Kom cirka en ½ deciliter pandekagedej på den varme pande og lad det stege i cirka 1 - 2 minutter på hver side.
  • Et godt pejlemærke er, at pandekagen er klar til at blive vendt, når der begynder at komme bobler i dejen.
  • Forsæt indtil der ikke er mere dej, og hold de færdigbagte pandekager lune på en tallerken med et viskestykke.
  • Bananpandekager er allerlækrest, når de stadig er lune, men lad dem gerne køle lidt af, inden de serveres for de mindste.