Go Back
+ servings
Servings: 50 Portioner

Jødekager

Småkagen jødekage er noget de fleste danskere forbinder med jul. Jødekagen er fra 1800-tallet og stammer fra Danmark.  Kagen er især populær herhjemme, da den ikke kræver mange ingredienser eller lang tid at lave.
Author: Anne Mette Autzen
Ret: Bagning
Køkken: Dansk
Keyword: Danmark, Dansk mad, Jul, Julebag, Mormormad, Småkager
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 6 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 4 deciliter Hvedemel 250 gram
  • 1.5 deciliter Sukker 125 gram
  • 0.5 tsk. Hjortetaksalt
  • 200 gram Smør Koldt
  • 1 spsk. Sukker
  • 0.5 tsk. Kanel
  • 1 stk. Æg Pisket
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Start med at blande de tørre ingredienser i en skål; mel, sukker og hjortetaksalt.
  • Skær smørret i små stykker og kom det i blandingen.
  • Ælt dejen let og del den i 2 stykker.
  • Form dem til cirka 6 cm (diameteren) ruller og dæk dem til med et klæde. Kom dem i fryseren i 40 minutter eller i køleskabet i et par timer.
  • Bland kanel og sukker i en lille skål pisk ægget i en anden lille skål.
  • Tag rullerne fra køl/frost og skær dem i tynde stykker. Pensl dem æg og drys kanelsukker på småkagen.
  • Flyt dem over på en bagepapirsbeklædt bageplade forsigtigt.
  • Kom bagepladen på en af de øverste riste i ovnen og bag dem ved 200 grader almindelig ovn.
  • Bagetiden er alt fra 5-8 minutter, afhængig af din ovn.
  • Lad dem afkøle bagefter på en bagerist.