Hvedemel og salt blandes i en stor skål.
Tilsæt vand og æg og rør dejen sammen. Mængden af æg, du skal bruge, afhænger af luftfugtighed og lignende, så start med 4 æg og suppler op, til du har en tyk og lind masse.
Bring en stor gryde med vand tilsat salt i kog.
Du skal nu "forme" dine spätzle af dejen, hvilket kan ske på følgende to måder:
1. Pres dejen igennem et spätzle-jern (jernet har form som en meget stor hvidløgspresser). Jernet holdes over gryden med kogende vand, mens dejen presses gennem jernet.
2. Spätzledejen glattes tyndt ud på et skærebræt. Hold skærebrættet på skrå over gryden med kogende vand. Skær nu dejen i strimler, der plumpes ned i vandet, efterhånden som du skærer.
Spätzel er færdigkogte, når de stiger op til overfladen.
De færdige spätzle lægges i et opvarmet fad, efterhånden som de bliver færdige.
Serveres f.eks. som tilbehør til en gryderet.