2stk.SalatløgPillede og høvlet tyndt på et mandolinjern
2fedHvidløgPillede og fint snittet
1pakkeStilktomaterHalverede. Små stilk tomater, meget modne.
4stk.TomaterSkåret i både og befriet for kernerne
2pakkeBabyspinatSkyllet og slynget omhyggeligt
1stk.RosmarinFrisk, rosmarinkvist
0.5stk.ChiliRød. Befriet for stilk og kerner og hakket fint
OlivenolieKoldpresset jomfruolivenolie
Havsalt
PeberFriskkværnet, sort
[the_ad id="127284"]
Sådan gør du
Fyld en stor gryde med vand, lidt salt og saften af en citron. Bræk herefter stokken af dine artiskokker og skær halvdelen af de øverste blade af. Kog dem i 8-10 minutter og lad dem gerne køle lidt af i lagen. Pluk herefter bladene af og fjern "skægget" ved hjælp af en ske. Til sidst skæres bundene i sjettedele.
Læg dine salatløg i en skål med iskoldt vand.
Kom herefter olivenolie i en tykbundet kasserolle og steg dine hvidløg gyldne. Hæld resten af olien i kasserollen og lad hvidløgene simre videre i 7-10 minutter (ved lav varme, så det ikke koger).
Krydr kødet med salt, peber, rosmarinblade og chili og steg det 3-4 minutter på hver side på en glohed pande. Lad det hvile på en rist og gem fedtet.
Sauter artiskokbundene sammen med tomater i et par minutter og vend så hvidløgsolien og spinatbladene i. Smag til med en god salt og friskkværnet peber.
Brug herefter en stavblender til at emulgere og blende saucen. Si den bagefter over i en serveringsskål. Smag til med salt og peber og muligvis også lidt citronsaft.
Anret grøntsagerne på et varmt fad. Vend hurtigt kødet på panden igen, flæk det på langs og anret sammen med grøntsagerne. Server med saucen.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Ikke mange tør at give sig i kast med artiskokker i deres madlavning, men fremgangsmåden i denne opskrift er ret nem at gå til. Faktisk kan du se videoen med Thomas Rodes tip til Artiskokker på @Rigtigmad.dk's instagramside.