Rør blødt smør og sukker godt sammen med en elpisker. Pisk, til det er luftigt og uden klumper.Pisk æggene i et ad gangen - pisk godt mellem hvert æg. Pisk, til blandingen er lys, luftig og cremet. Bland mel, bagepulver, kakao og vanillesukker sammen i en skål. Sigt melblandingen i dejen skiftevis med, at du tilsætter mælken. Rør dejen sammen med en dejskraber, undgå at piske, da kagen i så fald bliver sej og gummiagtig. Hæld dejen i en lille bradepande (cirka 25 x 30 centimeter) der er smurt med smør eller beklædt med bagepapir. Bag kagen nederst i ovnen ved 175 grader i cirka 40 minutter. Tjek om den er gennembagt ved at stikke et grillspyd af træ ned i midten af kagen. Er spyddet rent, er kagen færdig. Hænger der rå dej ved, skal den have lidt længere tid.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Denne kage kan varieres i det uendelige. Prøv f.eks. følgende forslag:
Lav en glasur og pynt kagen med den. Rør vand og flormelis sammen og farv glasuren med et par dråber frugtfarve. Pynt med slik, krymmel eller spiselige blomster alt efter, hvem den skal serveres for.
Flæk kagen og læg den sammen om en smørcreme: Rør 125 gram flormelis med 3 spsk. kogende vand. Pisk 250 gram blødt smør i glasuren - pisk ikke alt smørret i med det samme, men pisk det i lidt ad gangen. Flæk den afkølede kage på midten og læg smørcremen på den nederste bund. Læg toppen på og tryk kagen let sammen.
Erstat mælken i kagen med kaffe- eller appelsinsaft. Tilsæt desuden revet skal af 1 appelsin til dejen.