Go Back
+ servings
Antal: 6 Portioner

Chokoladefondant med bærsorbet

Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Chokolade, Dessert, Is

Ingredienser

  • 100 gram Mørk chokolade
  • 50 gram Sukker
  • 100 gram Smør
  • 40 gram Hvedemel
  • 100 gram Æggeblommer Cirka 5 æggeblommer afhængig af æggets støttelse
  • 50 gram æggehvider Cirka 2 æggehvider afhængig af æggets støttelse
  • 1 pinch Salt

Sådan gør du

  • Start med at hakke chokoladen og smelt den sammen med smør og sukker. Brug en skål over vandbad til det. Tag skålen af så snart at det er smeltet. 
    Sigt mel ned massen og rør godt rundt.
    Derefter skal æggeblommerne og æggehviderne tilsættes, igen under omrøring.
    Brug kageringe på 5 x 5 cm og smør dem med olie (smagsneutral) eller bagespray. 
    Sæt dem på et skærebræt/fad og hæld dejen i formene. De må kun fyldes 3/4 op, da de hæver op. Det er nemmest at gøre hvis du bruger en sprøjtepose til det.
    Opbevar dem tildækket på køl indtil de skal bages. De skal bages lige før servering og tages ud af køleskabet lige inden de skal i ovnen.
    Bag dine fondanter i 200 grader almindelig ovn i cirka 7-9 minutter. De skal være ubagte i midten.
    Lad dem lige køle af i kort tid før de tages ud af formene.
     

    Bærsorbet

    Tag en halv portion bærsovs og rør den på en ismaskine i 30 minutter.
    Det giver en lækker sorbet, der er syrlig og frisk.
     

    Servering

    Server kagen straks sammen med sorbet og pynt med mynte og stedmoderblomster.
    Chokoladefondant med bærsorbet

Noter