Go Back
+ servings
Servings: 4 personer

Sous Vide Iberico Presa

Serveret med tynde, ovnstegte kartofler, grønsagsmos og kartoffelchips
Author: Per Asmussen
Keyword: Aftensmad, Gris, Iberico, Iberico gris, Presa
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 3 timer
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 1 stk. Iberico Presa Den her var 650 gram
  • 2 stk. Bagekartoffel
  • 2 spsk. Olie Smagsneutral
  • 4 stk. Kartoffel
  • 30 gram Smør
  • Krydderier Salt, peber og frisk timian
  • 100 gram Blomkål
  • 100 gram Knoldselleri
  • 3 deciliter Mælk
  • 3 deciliter Fløde
  • 10 gram Smør
  • Krydderier Salt, peber, citronsaft, eddike
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Iberico Presa

  • Kom en smule salt og en del peber på kødet og vakuumpak det.
    Tilbered det sous vide/vandbad i 3 timer ved 57 grader.
    Tag kødet ud af posen og tør dem godt af - enten med et viskestykke eller køkkenrulle.
    Varm en pande hårdt med neutral olie på. Når den er varm nok tilsættes smør og kødet brunes på begge sider og er nu klar til servering. 
    Presa
    Kødsaften fra vakuumposen kan gemmes og bruges til sauces eller gryderetter.
     

Ovnstegte kartofler

  • Skræl kartoflerne og skær dem så tynde som overhoved muligt. Vi benytter os af et mandolinjern til det.
    Chips
    Udvand dem i en time og tør dem godt af i et viskestykke.
    Chips
    Kartoflerne skal vendes i smeltet smør, frisk timian og peber. Derefter skal de stables oven på hinanden i en rund udstikkerform og bages i 1 time ved 200 grader i ovnen.
    Kartoffel
     

Grønsagsmos

  • Skær grønsagerne i små tern og kog dem i mælken og fløden til de er møre i en tykbundet gryde. Det tager typisk 15-20 minutter afhængig af ternenes størrelse.
    Brug en hulske til at tage grønsagerne op med og læg dem i din blender/skål til stavblender. Blend dem med en 1 dl af væsken fra gryden. Tilsæt langsomt mere af væden sammen med smørret og væsken fra kødets vakuumpose. 
    Kom den op i en ny, tykbundet gryde og lun den igennem på middelvarme. Smag den til med salt, peber, citronsaft og eddike.
    Pure
    Mosen er klar til servering.
     

Servering