Chokolade/baileys moussé med hvid chokomoussé og krokant
Her får I en dessert, der bare er helt fantastisk! Intens chokolademoussé med et strejf af den nye salted caramel baileys som fremhæver chokoladen på fineste vis og lige giver er twist af ekstra lækkerhed
Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
Hæld forsigtigt chokoladen i æggesnapsen, mens der piskes ved lav hastighed.
Rør Baileys Salted Caramel i.
Pisk fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen.
Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.
Hvid chokomoussé
Hak chokoladen groft og put i en lille gryde sammen med fløden. Varm det forsigtigt op under omrøring, til chokoladen er smeltet.
Hæld i en skål og sæt på køl.
Når blandingen er helt afkølet, piskes den med håndmixer til en luftig skum.
Nøddekrokant
Bland sirup, sukker og smør i en gryde, og bring i kog under omrøring. Lad simre ved jævn varme i 5 min, rør undervejs.
Tilsæt vanillesukker og mandler, og lad simre yderligere 3-4 min, rør undervejs, så det ikke brænder på.
Hæld massen ud på bagepapir. Lad den afkøle og stivne og hak derefter groft.
Pyntning
Når chokolade/baileysmousséen er stivnet, kan du pynte den med hvid chokomoussé, krokant og evt små karameldutter. Jeg har brugt sprøjteposer med 2 stjernetyl i forskellig størrelse til den hvide mousse og en lille rund tyl til at lave karameldutter med. Derefter er der drysset med krokant og lidt guldglimmer.