Go Back
+ servings
Chokoladebaileys moussé med hvid chokomoussé og krokant
Servings: 6 personer

Chokolade/baileys moussé med hvid chokomoussé og krokant

Her får I en dessert, der bare er helt fantastisk! Intens chokolademoussé med et strejf af den nye salted caramel baileys som fremhæver chokoladen på fineste vis og lige giver er twist af ekstra lækkerhed
Author: Henriette Kristiansen
Ret: Dessert, Sødt
Køkken: Fransk
Keyword: Dessert, fransk, Karamel, Nødder, Sødt
Forb. tid: 25 minutter
Køletid: 2 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

Choko/baileysmoussé

  • 250 gram Mørk chokolade
  • 8 stk. Æggeblommer pasteuriserede, 4 bægre
  • 1 deciliter Flormelis
  • 1/2 deciliter Baileys Salted Caramel
  • 4 deciliter Piskefløde

Hvid chokomoussé

  • 1 deciliter Fløde
  • 75 gram Hvid chokolade

Nøddekrokant

  • 50 gram Sirup
  • 3/4 deciliter Rørsukker
  • 1/2 tsk. Vaniljesukker
  • 15 gram Smør
  • 50 gram Mandler grofthakkede

Desuden

  • 1 spsk. Dulce de leche kan udelades
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

Choko/baileysmoussé

  • Smelt chokoladen i en skål over vandbad.
  • Pisk æggeblommer og flormelis til en lys og luftig æggesnaps.
  • Hæld forsigtigt chokoladen i æggesnapsen, mens der piskes ved lav hastighed.
  • Rør Baileys Salted Caramel i.
  • Pisk fløden til en let skum i en anden skål, og vend den forsigtigt sammen med chokolade-æggeblandingen.
  • Fordel chokolademoussen i portionsglas, og stil på køl i cirka 2 timer eller 1 time i fryseren.

Hvid chokomoussé

  • Hak chokoladen groft og put i en lille gryde sammen med fløden. Varm det forsigtigt op under omrøring, til chokoladen er smeltet. 
  • Hæld i en skål og sæt på køl.
  • Når blandingen er helt afkølet, piskes den med håndmixer til en luftig skum.

Nøddekrokant

  • Bland sirup, sukker og smør i en gryde, og bring i kog under omrøring. Lad simre ved jævn varme i 5 min, rør undervejs.
  • Tilsæt vanillesukker og mandler, og lad simre yderligere 3-4 min, rør undervejs, så det ikke brænder på.
  • Hæld massen ud på bagepapir. Lad den afkøle og stivne og hak derefter groft.

Pyntning

  • Når chokolade/baileysmousséen er stivnet, kan du pynte den med hvid chokomoussé, krokant og evt små karameldutter. Jeg har brugt sprøjteposer med 2 stjernetyl i forskellig størrelse til den hvide mousse og en lille rund tyl til at lave karameldutter med. Derefter er der drysset med krokant og lidt guldglimmer.

Noter

Chokoladebaileys moussé med hvid chokomoussé og krokant