Lækre chokoladehapsere med en god mørk chokolade. Med disse lækre og saftige rugbrødsboller får du løst en lille hurtig sult - og så er en god mørk chokolade da også sundt - har jeg hørt. Efter at have bagt disse små rugbrødder til ungernes madpakker, fik jeg ideen om at lave en god og sund snack til mig selv.
Kom rugkernerne og kogende vand i en skål, så de kan blive udblødt. Rør rundt og lad dem trække i 1 time.Tilsæt øl og gær under omrøring.Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen rugmelet) og rør det godt sammen. Jeg brugte en røremaskine med dejkrog.Tilsæt cirka 150-200 gram rugmel ad gangen indtil du har en god og lidt klistret dej. Jeg brugte cirka 750 gram rugmel.Lad dejen hæve under et klæde (gerne et varmt sted) i 1 time.Nu skal bollerne blot sættes af som "klatter" på et bagepapirsbeklædt bageplade. Det gør ikke noget at de er lidt forskellige i størrelsen eller ikke er perfekt runde.Bag dem ved 200 grader i almindelig ovn i 40 minutter.Lad dem køle af bagefter på en rist.Velbekomme.