Go Back
+ servings
Servings: 20 stk.

Rugbrødsboller med chokolade

Lækre chokoladehapsere med en god mørk chokolade. Med disse lækre og saftige rugbrødsboller får du løst en lille hurtig sult - og så er en god mørk chokolade da også sundt - har jeg hørt. Efter at have bagt disse små rugbrødder til ungernes madpakker, fik jeg ideen om at lave en god og sund snack til mig selv.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Keyword: Chokolade, Frokost, madpakke, rugbrød, Snack
Forb. tid: 1 time 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 3 deciliter Kogende vand
  • 3 deciliter Rugkerner knækkede
  • 33 centiliter Hvidtøl
  • 50 gram Gær
  • 3 deciliter Kærnemælk
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 spsk. Groft salt
  • 200 gram Mørk chokolade 70 %
  • 750 gram Rugmel groft
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  •  
    Kom rugkernerne og kogende vand i en skål, så de kan blive udblødt. Rør rundt og lad dem trække i 1 time.
    Tilsæt øl og gær under omrøring.
    Tilsæt resten af ingredienserne (undtagen rugmelet) og rør det godt sammen. Jeg brugte en røremaskine med dejkrog.
    Tilsæt cirka 150-200 gram rugmel ad gangen indtil du har en god og lidt klistret dej. Jeg brugte cirka 750 gram rugmel.
    Lad dejen hæve under et klæde (gerne et varmt sted) i 1 time.
    Nu skal bollerne blot sættes af som "klatter" på et bagepapirsbeklædt bageplade. Det gør ikke noget at de er lidt forskellige i størrelsen eller ikke er perfekt runde.
    Bag dem ved 200 grader i almindelig ovn i 40 minutter.
    Lad dem køle af bagefter på en rist.
    Velbekomme.