Rens og skræl knoldsellerien. Del den i to og gem den halve til en anden god gang. Er det et lille knoldselleri, kan du også bruge det hele.
Skær sellerien i små tern.
Hak hvidløg og løg fint.
Kom selleri, hvidløg og løg i en gryde med 1 del vand, 1 del piskefløde og 1 del sødmælk. Grøntsagerne skal være dækket.
Lad det hele koge i 20 minutter, så det er mørt.
Hæld væden fra og over i en beholder til senere.
Kom de kogte grøntsager i en blender med lidt af væden (hellere for lidt end for meget!). Tilsæt lidt væde ad gangen, til det bliver til en tyk og glat puré. Du kan også bruge en stavblender, hvis du ikke har en almindelig blender.
Smag til med salt, peber og gastrik (eller en blanding af eddike og sukker).
Find en ny, ren gryde og hæld puréen heri sammen med revet ost. Lun det igennem i et par minutter, så osten smelter.
Kylling
Tag kyllingen ud af køleskabet cirka 30 minutter inden, det skal steges. Så undgår du, at kyllingen smider en masse væske på panden og kommer til at koge i stedet for at stege.
Dup kyllingen godt tør med et rent viskestykke og krydr med friskkværnet salt og peber.
Varm en pande op ved højt blus (11/14 på mit komfur).
Smelt smørret på panden.
Når smørret bruser op, smider du kyllingen på panden.
Steg kyllingerne på hver side (først på den ene side og dernæst på den anden).
Tag dem af panden og giv dem et drys flagesalt.
Selleripasta
Rens og skræl knoldsellerien.
Skær knolden ud i så tynde skiver som muligt. Læg nogle skiver ovenpå hinanden og snit dem i cirka 0,5 centimeters bredde, så de bliver til til pasta. Gentag på resten af skiverne.
Læg selleripastaen i en skål med koldt vand.
Bring vandet i kog med lidt salt.
Tilsæt selleripastaen og blanchér den i cirka 2 minutter. Den skal være al dente, dvs. mør men med lidt bid.