Go Back
+ servings
Servings: 18 stk.

Cookies med tranebær

Author: Henriette Kristiansen
Keyword: Chokolade, cookies, Hygge, Småkager, Sødt
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 14 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 150 gram Smør
  • 100 gram Rørsukker
  • 100 gram Brun farin
  • 1 stk. Æg
  • 1 stk. Æggeblommer
  • 200 gram Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 0.5 tsk. Flagesalt
  • 0.5 tsk. Kanel kan udelades
  • 100 gram Mørk chokolade grofthakket
  • 75 gram Hasselnødder
  • 75 tsk. Tørret tranebær
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Smelt smørret i en gryde og lad det simre til det bliver gyldenbrunt og får en nøddeagtig duft (cirka 7-8 minutter).
    Tag smørren af varmen, put det i en lille skål og lad det køle cirka 15 minutter i fryser (eller cirka 30 minutter i køleskab).
    Når konsistensen er fast, men stadig til at skrabe ud af skålen, putter du det i en større skål og tilføjer sukker og farin.
    Pisk med håndmixer til massen blir let og “fluffy” (cirka 3 minutter).
    Tilføj ægget og pisk, tilføj æggeblommen og pisk igen.
    Tilføj alle øvrige ingredienser og pisk ved lav hastighed til du har en samlet dej.
    Tril kugler (cirka 1 spsk hver) og put dem på en bageplade.
    Tryk let flade og top med lidt nødder, chokolade og tranebær.
    Bag cirka 14 minutter til de er gyldne ved 180 grader i almindelig ovn.
    Afkøl på bagerist, (de blir først helt sprøde afkølede) og nyd ?
    Cookies med tranebær