Smelt smørret i en gryde og lad det simre til det bliver gyldenbrunt og får en nøddeagtig duft (cirka 7-8 minutter).Tag smørren af varmen, put det i en lille skål og lad det køle cirka 15 minutter i fryser (eller cirka 30 minutter i køleskab).Når konsistensen er fast, men stadig til at skrabe ud af skålen, putter du det i en større skål og tilføjer sukker og farin.Pisk med håndmixer til massen blir let og “fluffy” (cirka 3 minutter).Tilføj ægget og pisk, tilføj æggeblommen og pisk igen.Tilføj alle øvrige ingredienser og pisk ved lav hastighed til du har en samlet dej.Tril kugler (cirka 1 spsk hver) og put dem på en bageplade.Tryk let flade og top med lidt nødder, chokolade og tranebær.Bag cirka 14 minutter til de er gyldne ved 180 grader i almindelig ovn.Afkøl på bagerist, (de blir først helt sprøde afkølede) og nyd ?