Go Back
+ servings
Antal: 8 Portioner

Moussakalasagne med rugbrødstopping

Forfatter: fadlsforlag
Keyword: Aftensmad, Græsk, Hakket Lam, hakket oksekød, Pasta
Forb. tid: 1 time 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter

Ingredienser

Kødsauce

  • 150 gram Hakket Lam
  • 150 gram Hakket Oksekød
  • 200 gram Champignon Skåret i kvarte
  • 2 stk. Rødløg Skåret i halvmåner
  • 2 stk. Tomater Store. Skåret i tern
  • 2 clove Hvidløg Pressede
  • 1 deciliter Rødvin
  • 1 can Tomater 140 gram
  • 1 tsk. Oregano
  • 1 tsk. Rosmarin
  • 1 tsk. Kanel
  • 0.25 tsk. Allehånde
  • 1 stk. Auberginer Skåret i store tern
  • Mynte Frisk. En håndfuld.

Bechamel sauce

  • 50 gram Smør
  • 50 gram Hvedemel
  • 0.5 liter Mælk
  • 0.25 tsk. Muskatnød
  • 20 gram Parmesan Revet (cirka mængde)
  • 1 stk. Citron Saft og skal

Tilbehør

  • Lasagneplader
  • 2 loaf Rugbrød Gerne gammelt/tørt
  • Mandler 1 håndfuld
  • 100 gram Feta

Sådan gør du

Kødsauce

  • Svits lamme- og oksekødet.
    Tag kødet af gryden, brun champignon og rødløg i saften.
    Kom hvidløg og tomattern i, svits i et minut – pas på, at hvidløget ikke brænder. 
    Kom rødvin i og reducer – tager ca. 1 minut.
    Kom tomat og krydderier i, sænk varmen.
    Lad det småsimre i minimum 45 minutter med låg på.
    Tag låget af, kog videre i yderligere 15 minutter – saucen skal tykne lidt. 
    Imens saucen tykner, steges auberginerne på en pande i lidt olie i 5 minutter.
    Kom dem i kødsaucen sammen med mynteblade.
     

Bechamelsauce

  • Varm smør i en gryde, kom mel i.
    Rør og svits i et minut.
    Kom mælk i lidt ad gangen, og opbag saucen.
    Fortsæt til saucen er tyknet.
     

Samling af retten

  • Tag gryden af varmen, og rør resten af ingredienserne i.
    Kom lidt kødsauce i bunden af et fad.
    Læg lasagneplader henover, fordel derefter 1/3 af kødsaucen og 1/3 af bechamelsaucen.
    Læg lasagneplader henover igen, og gentag fremgangsmåden, til du ikke har mere sauce tilbage.
    Slut af med bechamelsauce på toppen.
    Kom brød og mandler i en foodprocessor, hak det til en grov rasp.
    Mos fetaosten mellem fingrene, og bland det i.
    Strø blandingen henover lasagnen, og bag den i ovnen ved 200 grader i 30-35 minutter – til toppen er gylden, og pladerne er bagte. 
    Server med salat og tzatziki. Velbekomme!