Go Back
+ servings
Servings: 3 personer

Hjemmelavet pasta

Lækkert og hjemmelavet pasta går man aldrig galt i byen med. Det kræver kun 3 ingredienser og lidt tålmodighed. Jeg har stadig ikke en pastamaskine, så man kan sagtens lave velsmagende og lækkert pasta uden brug af sådan en.
Author: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret
Køkken: Italiensk
Keyword: Aftensmad, Italien, Pasta, Tilbehør
Forb. tid: 55 minutter
Tilb. tid: 4 minutter
[the_ad id="142757"]

Ingredienser

  • 3 stk. Æg
  • 300 gram Tipo 00
  • 1 knivspids Salt
  • Olivenolie
[the_ad id="127284"]

Sådan gør du

  • Min huskeregel er ét æg og én håndfuld (cirka 100 gram) mel pr. person.
  • Jeg lægger melet på køkkenbordet med et lille hul i midten.
  • I hullet lægger jeg mit salt og slår jeg æggene ud.
  • De piskes forsigtigt rundt med en gaffel.
  • Melet skal skubbes ind i æggemassen med den ene hånd mens der piskes med den anden hånd.
  • Når du er cirka 2/3 igennem at få melet ind i æggemassen så er det svært at fortsætte med gaflen. Læg den til side og ælt resten sammen med hænderne.
  • Ælt det hele godt igennem, det sagtens tage 5-10 minutter, så brug håndroden til at ælte med, ellers bliver det for hårdt.
  • Dejens overflade skal ende med at være glat.
  • Smør/pensl dejen med olie og kom den i en pose eller pak den ind i film.
  • Den skal hvile i minimum 30 minutter.
  • Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud herpå. Der går en del mel til i den proces.
  • Når du føler at du ikke kan rulle den tyndere, så læg dejen op på kagerullen, som du har drysset med mel.
  • Rul nu kagerullen henover bordet et par gange imens du trykker på den.
  • Hvis du stadig ikke er tilfreds med tykkelsen og du ønsker den tyndere - så gentag processen.
  • Drys mere mel på køkkenbordet og rul pastaen ud på bordet.
  • Jeg folder typisk min pasta henover den selv, så kan jeg hurtigere skære den ud.
  • Skær den i den ønskede bredde. Hvis du f.eks. skal lave en bolognese, så anbefaler jeg at de er bredde - så saucen kan suge sig fast. 
  • Hvis pastaen ikke koges med det samme, skal den vendes i rigeligt mel - for at undgå at den klistrer sammen. Her kan den lægge og vente til den skal bruges.
  • Hvis du har et pasta-tørrestativ, så kan den selvfølgelig hænge på det.
  • Pastaen skal koges i 4 minutter i letsaltet, spilkogende vand.