Min huskeregel er ét æg og én håndfuld (cirka 100 gram) mel pr. person.
Jeg lægger melet på køkkenbordet med et lille hul i midten.
I hullet lægger jeg mit salt og slår jeg æggene ud.
De piskes forsigtigt rundt med en gaffel.
Melet skal skubbes ind i æggemassen med den ene hånd mens der piskes med den anden hånd.
Når du er cirka 2/3 igennem at få melet ind i æggemassen så er det svært at fortsætte med gaflen. Læg den til side og ælt resten sammen med hænderne.
Ælt det hele godt igennem, det sagtens tage 5-10 minutter, så brug håndroden til at ælte med, ellers bliver det for hårdt.
Dejens overflade skal ende med at være glat.
Smør/pensl dejen med olie og kom den i en pose eller pak den ind i film.
Den skal hvile i minimum 30 minutter.
Drys mel på køkkenbordet og rul dejen ud herpå. Der går en del mel til i den proces.
Når du føler at du ikke kan rulle den tyndere, så læg dejen op på kagerullen, som du har drysset med mel.
Rul nu kagerullen henover bordet et par gange imens du trykker på den.
Hvis du stadig ikke er tilfreds med tykkelsen og du ønsker den tyndere - så gentag processen.
Drys mere mel på køkkenbordet og rul pastaen ud på bordet.
Jeg folder typisk min pasta henover den selv, så kan jeg hurtigere skære den ud.
Skær den i den ønskede bredde. Hvis du f.eks. skal lave en bolognese, så anbefaler jeg at de er bredde - så saucen kan suge sig fast.
Hvis pastaen ikke koges med det samme, skal den vendes i rigeligt mel - for at undgå at den klistrer sammen. Her kan den lægge og vente til den skal bruges.
Hvis du har et pasta-tørrestativ, så kan den selvfølgelig hænge på det.
Pastaen skal koges i 4 minutter i letsaltet, spilkogende vand.