Go Back
+ servings
Antal: 2 Portioner

Steak sandwich

Forfatter: Per Asmussen
Keyword: Aftensmad, Entrecotes, Frokost, Oksefilet, oksekød, sandwich
Forb. tid: 6 minutter
Tilb. tid: 6 minutter

Ingredienser

  • 2 stk. Brød Gerne flutes
  • 2 stk. Entrecotes Jeg brugte 180 dages krogmodnet Sashi AAA striploins
  • 0.5 package Mayonnaise Gerne en god mayo. Jeg brugte en trøffelmayo
  • 6 stk. Cherrytomater Kan erstattes af almindelige tomater
  • salat Jeg brugte lollo bionda (krusbladet salat)
  • Syltede rødløg Eller løgmarmelade
  • Salt Flagesalt
  • Peber Fra kværn

Sådan gør du

Brød og fyld

  • Skyl tomaterne og salaten og skær dem i mindre stykker.
    Steak sandwich
    Skær brødet over rist det på en brødrister. Rist gerne indersiden lidt hårdere end ydersiden, da den undgår at blive for våd så.
     

Bøf

  • Start med at tørre kødet af, gerne med et viskestykke. Hvis du har tiden, så tag kødet ud af køleskabet en halv time før det skal steges, så dets temperatur når at stige lidt.
    Bøffen skal steges som du ønsker. Jeg vil gerne have min medium-rare og tættere på rare end medium. Tykkelsen afgør selvfølgelig hvor længe det skal steges.
    Hvis kødet har en meget kraftig fedtmarmorering, så behøver man ikke fedtstof til stegningen.
    Sørg for at din pande er meget varm og placer så først kun fedtsiden ned på den tørre pande og lad fedtet få lidt stegeskorpe i et lille minuts tid. Det giver fedt nok til at stege bøffen i.
    Placer kødet med den ene side nedad og steg det i 2 minutter og vend kødet og giv det 2 minutter mere.
    Steak sandwich
    Tag kødet af panden og krydr det med salt og peber.
    Lad det stå og hvile i 1-2 minutter før det skæres i tynde skiver.
    Steak sandwich
     

Servering

  • Smør indersiderne af begge halvdele med mayo og læg salaten på underen. 
    Læg kødet på og giv det evt. en smule flagesalt mere.
    Tilsæt rødløg/løgmarmelade og herefter tomater. 
    Sæt overdelen på og server straks.
    Steak sandwich
    Steak sandwich

Noter

Jeg brugte disse syltede rødløg til opskriften. De kan dog med succes erstattes af denne opskrift på løgmarmelade.
Jeg brugte denne Sashi bøf til opskriften. Du kan selvfølgelig bruge et hvilket som helst stykke oksekød som du ønsker til din steak. Det kunne være en rib-eyes, nyretap eller entrecotes.