2stk.EntrecotesJeg brugte 180 dages krogmodnet Sashi AAA striploins
0.5packageMayonnaiseGerne en god mayo. Jeg brugte en trøffelmayo
6stk.CherrytomaterKan erstattes af almindelige tomater
salatJeg brugte lollo bionda (krusbladet salat)
Syltede rødløgEller løgmarmelade
SaltFlagesalt
PeberFra kværn
Sådan gør du
Brød og fyld
Skyl tomaterne og salaten og skær dem i mindre stykker.Skær brødet over rist det på en brødrister. Rist gerne indersiden lidt hårdere end ydersiden, da den undgår at blive for våd så.
Bøf
Start med at tørre kødet af, gerne med et viskestykke. Hvis du har tiden, så tag kødet ud af køleskabet en halv time før det skal steges, så dets temperatur når at stige lidt.Bøffen skal steges som du ønsker. Jeg vil gerne have min medium-rare og tættere på rare end medium. Tykkelsen afgør selvfølgelig hvor længe det skal steges.Hvis kødet har en meget kraftig fedtmarmorering, så behøver man ikke fedtstof til stegningen.Sørg for at din pande er meget varm og placer så først kun fedtsiden ned på den tørre pande og lad fedtet få lidt stegeskorpe i et lille minuts tid. Det giver fedt nok til at stege bøffen i.Placer kødet med den ene side nedad og steg det i 2 minutter og vend kødet og giv det 2 minutter mere.Tag kødet af panden og krydr det med salt og peber.Lad det stå og hvile i 1-2 minutter før det skæres i tynde skiver.
Servering
Smør indersiderne af begge halvdele med mayo og læg salaten på underen. Læg kødet på og giv det evt. en smule flagesalt mere.Tilsæt rødløg/løgmarmelade og herefter tomater. Sæt overdelen på og server straks.
Din skærm forbliver tændt
Noter
Jeg brugte disse syltede rødløg til opskriften. De kan dog med succes erstattes af denne opskrift på løgmarmelade.Jeg brugte denne Sashi bøf til opskriften. Du kan selvfølgelig bruge et hvilket som helst stykke oksekød som du ønsker til din steak. Det kunne være en rib-eyes, nyretap eller entrecotes.