Go Back
+ servings

Frikadeller med grøntsager

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Dansk mad, Frikadeller, Hakket Svinekød, Hverdagsmad, Mormormad, nemt, Svinekød
Forb. tid: 17 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Antal: 30 frikadeller
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 150 gram Gulerod
  • 150 gram Hvidkål
  • 900 gram Hakket svinekød
  • 40 gram Groft salt
  • 140 gram Løg cirka
  • 20 gram Hvedemel
  • Peber fra kværn - til smag
  • 2 Æg
  • Ghee til stegning - du kan også bare bruge en blanding af olie og smør

Sådan gør du

    1. Pil løg og riv det fint på rivejernet.
    2. Skyl gulerødderne og riv dem ligeledes på rivejernet. Du kan rive dem grovere eller finere afhængigt hvor meget du ønsker at "kamouflere" dem i dine frikadeller. Jeg rev dem på den "mellemfine" side af rivejernet.
    3. Riv kålen fint.
    4. Kom svinekød og salt i røremaskinen. Du kan også røre farsen ved håndkraft.
    5. Kør røremaskinen i 5 til 7 minutter til farsen er rørt sammen.
    6. Tilsæt løg, gulerod og kål til farsen.
    7. Kør røremaskinen i 5 minutter.
    8. Lad nu farsen stå og hvile i 30 minutter ved stuetemperatur.
    9. Form dunserne ved hjælp af en ske og din hule hånd. Jeg plejer at forme alle mine frikadeller på én gang, inden jeg begynder at stege dem. På den måde har jeg bedre kontrol over stegetiden.Frikadeller med grønsager
    10. Find en stor pande og sæt den på komfuret.
    11. Tænd komfuret på middelhøj varme. Mit komfur går fra 1-14, og jeg tændte det på cirka 9-10.
    12. Kom ghee (eller en 1:1 blanding af olie og smør) på den varme pande.
    13. Steg frikadellerne i cirka fire minutter på hver side.
    14. Læg løbende de færdige frikadeller på en tallerken med et stykke staniol over så de holdes varme.
    15. Servér dine lækre, lune og "sundere" frikadeller. Jeg serverede dem med pandesovs, ovnstegte kartofler samt dampet broccoli og peberfrugt. Velbekomme!
    Frikadeller med grønsager