Go Back
+ servings

Hjemmelavet flødeboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Fødselsdag, Hygge, Sødt
Antal: 20 flødeboller
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

Fyld

  • 6 centiliter Vand
  • 185 gram Sukker til sukkerlagen
  • 3 æggehvider
  • 85 gram Glukosesirup
  • 1 tsk. Sukker til æggehviden

Bunde

  • 20 Mørdejsbunde eller kiks, vaffel eller marcipanbunde

Chokoladeskaller

  • 500 gram Mørk chokolade

Sådan gør du

Fyld

    1. Bring en gryde med vand, sukker og sirup i kog.
    2. Lad sukkerlagen koge op til 121 grader og tag så gryden af varmen. Her er du nødt til at bruge et sukkertermometer til at holde øje med temperaturen.
    3. Pisk æggehvider og sukker til en let fast masse med en elpisker.
    4. Hæld herefter, lidt efter lidt, sukkerlagen over i skålen med den piskede masse. Fortsæt med at piske imens sukkerlagen tilsættes. Pisk i cirka et kvarter.
    5. Kom skummet over i en sprøjtepose med glat tyl.
     

Bunde

    1. Fordel flødebollebundene ud på et stykke bagepapir.
    2. Sprøjt skummet ud på hver bund: Hold sprøjteposen i en lodret vinkel cirka 1 centimeter over bunden og sprøjt skummet ud i en cirkulær bevægelse, så der dannes en "skumkugle".
     

Chokoladskaller

    1. Hak chokoladen groft og smelt den stille og roligt over et vandbad.
    2. Lad temperaturen nå op til 55 grader celsius.
    3. Skru herefter ned for komfuret, så temperaturen på chokoladen falder til 28 - 29 grader celsius.
    4. Skru nu op for komfuret, så chokoladen når 31 grader celsius.
    5. Hæld chokoladen over i silikoneformen og sørg for at chokoladen dækker formene fuldstændigt.
    6. Vend silikoneformen på hovedet og lad det overskydende chokolade løbe ud på et stykke bagepapir.
    7. Vend igen silikoneformen om og lad chokoladen stå og størkne.
    8. Tag forsigtigt de størknede chokoladeskaller ud af formen og læg én chokoladeskal på hver flødebolle.
    9. Flødebollerne er nu klar til servering.