Go Back
+ servings

Små mørdejstærtebunde

Lækre og sprød mørdejsbund
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Fest, Gæstemad, Kage, Nytår, Tærte
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 12 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 459 gram Hvedemel
  • 275 gram Smør
  • 73 gram Æggeblommer
  • 183 gram Flormelis
  • 5 gram Salt
  • 2 gram Vaniljesukker

Sådan gør du

  • Skær smørren i mindre stykker og kom det sammen med mel, flormelis, vanilje og salt op i en røreskål.
    Rør det godt sammen, så smørret bliver smuldret.
    Rør æggeblommerne ud i melblandingen, og sammel dejen på bordet, med en let hånd.
    Rul dejen ud på et meldrysset bord, til en tykkelse på cirka 2 millimeter. 
    Udstik ringe med en udstikker på 6 centimeter i diameteren.
    Mørdejstærtebund
    Skær bånd på en højde på 2,5 centimeter og en længde på cirka 15 centimeter
    Placere tærteringende på en bageplade med bagepapir.
    Læg en bund i hver tærtering. Rul de lange bånd sammen og placere i tærteringen, og rul det ud langs kanten. Skær det overskydende bånd fra og tryk samlingerne sammen.
    Mørdejstærtebunde
    Bag tærtebundende i 20-25 minutter ved 155 grader almindelig ovn, midt i ovnen.
    Efter bagning frigøres tærtebundende fra tærteringende og sættes til afkøling på en bagerist.
    I den potion af dej, kan der blive til 12 tærtebunde. Mens den første portion tærtebunde bages, sættes dejen på køl.
    Små mørdejstærtebunde