Go Back
+ servings
Antal: 100 stk.

Svenske chokoladekager

5 fra 1 stemme
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anne Mette Autzen
Keyword: Chokolade, Kage, Sødt, Sverige
Forb. tid: 47 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 5 deciliter Hvedemel
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 2.5 deciliter Sukker
  • 1 tsk. Vaniljesukker
  • 2 spsk. Kakao
  • 200 gram Smør Koldt
  • 1 stk. Æg
  • 1 stk. æggehvider Til penslingen
  • Mandler Til pyntningen
  • Perlesukker Til pyntningen

Sådan gør du

  • Start med at blande mel, bagepulver, sukker, vaniljesukker og kakao pulveret i en skål.
    Skær det kolde smør i små stykker og smuldre det i blandingen.
    Pisk ægget i så dejen samler sig fint og bliver blød og lind.
    Lad herefter dejen hvile i køleskabet i 30 minutter.
    Tag den ud af køleskabet og del dejen i seks dele.
    Rul dem hver for sig ud til en cirka 30 cm lang stang.
    Placer stængerne på en bagepapirsbeklædt bageplade og tryk dem lidt flade. De skal blive cirka 4 cm brede.
    Pensl med æggehvider og drys dem med perlesukker og hakkede mandler.
    Bag dem i cirka 10 minutter ved 175 grader almindelig ovn. De skal være bløde i midten når de er bagt færdige.
    Når de tages ud af ovnen, skal de straks skæres i tynde, skrå skiver, ligesom man gør med et flutes.
    Lad dem køle af på en bagerist herefter.
    Svenske chokoladekager