Go Back
+ servings

Pebernødder

Verdens bedste pebernødder
No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bage, Bagning, Danmark, Dansk mad, Dessert, Jul, Kage, Mormormad
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 1 Portion
Forfatter: Birgitte R.

Ingredienser

  • 250 gram Smør stuetemperateret
  • 250 gram Sukker
  • 1 deciliter Piskefløde
  • 1 tsk. Bagepulver
  • 1 tsk. Kardemomme
  • 2 tsk. Hvid peber
  • 1 tsk. Kanel
  • 1 tsk. Stødt ingefær
  • 500 gram Hvedemel

Sådan gør du

    1. Kom smør og sukker op i en røreskål og pisk smør og sukker godt sammen.
    2. Herefter skal fløden piskes i ved en lav hastighed, så der ikke er fløde i hele køkkenet.
    3. Bland de øvrige tørre ingredienser sammen i en skål, inden blandingen røres ud i dejen.
    4. Ælt dejen færdig med hænderne, til en fast dej.
    5. Rul dejen ud i pølser på tykkelse med en lillefinger og skær stykker på 1 centimeter.
    6. Placer pebernødderne på bageplader med bagepapir. Brug en fugtig finger til at glatte toppene ud.
    7. Bag pebernødderne i en forvarmet ovn på 200 grader almindelig ovn i 7 - 10 minutter. Bagetiden kan variere fra ovn til ovn, så tjek til pebernødderne efter 5 minutter.
    8. Lad de færdig bagte pebernødder afkøle på en bagerist, inden de kommes på kagedåser. Det er dog vigtigt at prøvesmage sine pebernødder, mens de stadig er lune! Dette er én af vores faste traditioner, og den kan man ikke springe over.