Go Back
+ servings

Bagt kartoffelmos

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dansk mad, Kartofler, Mormormad, Rester, Stop Madspild, Tilbehør
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 25 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1.5 kilogram Kartofler
  • 75 gram Smør
  • 1 deciliter Mælk eller kogevand fra kartoflerne
  • Krydderier salt og peber
  • Muskatnød revet, kan undlades

Sådan gør du

  • Kog kartoflerne godt møre i rigeligt vand uden salt. Det tager cirka 20-30 minutter.
    Hæld vandet fra - gem evt. lidt til mosen - og tilsæt smørret.
    Mos kartoflerne med dit dertil foretrukne redskab og tilsæt mælk eller kogevand, til mosen har en tilpas konsistens.
    Bagt kartoffelmos
    Smag til med salt, peber og evt. revet muskatnød.
    Bagt kartoffelmos
    Kom kartoffelmosen i en sprøjtepose og sprøjt den ud i aflange streger (som på billedet) på en bagepapirbeklædt bageplade.
    Bagt kartoffelmos
    Frys dem ned i minimum et par timer.
    Bag kartoffelmosen i ovnen ved 200 grader varmluft i cirka 25-30 minutter.
    Bagt kartoffelmos

Noter

Min ovn bager lidt ujævnt, så der blev desværre forskel på, om de var sprøde eller ej.