Go Back
+ servings
Antal: 4 Portioner

Stegte sild i eddike

4.50 fra 2 stemmer
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Mette
Keyword: Danmark, Dansk mad, Fisk, Frokost, Jul, Mormormad, Sild
Forb. tid: 1 time
Tilb. tid: 20 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 6 stk. Sildefilet cirka 500 gram
  • 4 spsk. Rugmel
  • Krydderier salt og peber
  • 25 gram Smør
  • 4 deciliter Eddike
  • 3 deciliter Sukker
  • 2 deciliter Vand
  • 15 stk. Peberkorn
  • 1 stk. Løg i skiver

Sådan gør du

  • Klip rygfinnen af sildefileterne og skyl dem grundigt. Dup dem tørre på kødsiden med et stykke køkkenrulle
    Kom rugmelet i en dyb tallerken og krydr det med lidt salt og peber.  
    Vend sildefileterne i rugmelet.
    Opvarm en pande med smørret.
    Fold sildefileterne sammen på langs og steg dem i smør i 3 – 5 minutter på hver side. Tag dem af panden og sæt dem til side.
    Kom eddike, sukker, vand og peberkorn i en gryde. Giv lagen et kort opkog og lad den afkøle en smule.
    Læg sildefileter og løgringe lagvis i en beholder og hæld lagen over.
    Dæk beholderen til og stil den på køl, indtil sildene skal spises.

Noter

Når du har skyllet sildefileterne, så aftør dem kun på kødsiden. Lad skindsiden være en smule fugtig, da rugmelet så bedre kan hænge fast.