Go Back
+ servings
1

Kiksekage

Forfatter: Anne Mette Autzen
Keyword: Bagning, Chokolade, Dessert, Kage
Forb. tid: 2 timer 30 minutter
Tilb. tid: 20 minutter

Ingredienser

  • 1 can Kondenseret mælk
  • 35 gram Smør
  • 300 gram Mørk chokolade
  • 20 stk. Vaniljekiks firkantede
  • 50 gram Mandler til pynt
  • frysetørrede hindbær kan undlades

Sådan gør du

  • Kom kondenseret mælk, mørk chokolade og smør i en gryde.
    Smelt ingredienserne sammen ved svag varme, rør af og til i gryden, til du har en ensartet chokolademasse.
    Det tager ca 5-7 minutter og der må gerne røres langsomt i massen.
    Jeg tager det af varmen lige så snart alt er smeltet sammen og ingen chokolade ‘klumper’!
    Beklæd en aflang rugbrødsform med husholdningsfilm.
    Hæld et tyndt lag chokolademasse i bunden og placer et lag vaniljekiks over (cirka 5 stk).
    Gentag processen, så du har i alt 4 lag kiks. Afslut med et lag af chokolademassen.
    Hak mandlerne groft - de skal ikke smuttes, men beholde skallen på.
    Pynt kagen med de grofthakkede mandler  og evt. frysetørrede hindbær.
    Dæk kagen til med husholdningsfilm og stil den på køl.
    Skær den kolde kiksekage i tynde skiver før servering.
    Kiksekage
    Kiksekage