Go Back
+ servings

Biksemad

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Dansk mad, Familiemad, flæskesteg, Frokost, Mormormad, Rester, Stop Madspild, Svinekød
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 800 gram Kartofler kogte - gerne en rest fra dagen før
  • 400 clove Flæskesteg gerne en rest kød
  • 3 stk. Løg evt. rødløg
  • Smør til stegning
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacon gylden og sprød på en pande.
    Tag baconen af panden - gem fedtet - og læg det på et stykke køkkenrulle.
    Skær kød, kartofler og løg i tern.
    Steg ingredienserne i baconfedtet, til det er gyldent og tilpas tilberedt. Husk at tilsætte en god klat smør undervejs i stegningen, det er det, der giver den gode smag.
    På en anden pande steges imens spejlæggene i smør. Steg dem ved lav varme over lang tid, og kun på den ene side. Så undgår du, at æggene bliver tørre, uden at de er rå.  
    Server biksemaden med bacon og spejlæg på toppen samt godt rugbrød og ketchup som tilbehør.
    Biksemad