Go Back
+ servings

Biksemad med spejlæg

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Danmark, Dansk mad, flæskesteg, Frokost, Mormormad, Stop Madspild, svinekam, Svinekød
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 1 stk. Løg
  • 200 gram Flæskesteg en rest (kan også være andre slags kød).
  • 500 gram Kartofler kogte, gerne fra dagen før
  • 100 clove Bacon tørsaltet, i skiver
  • 2 stk. Æg
  • Smør til stegning
  • Krydderier salt og peber

Sådan gør du

  • Steg bacon på en pande, til det er gyldent og sprødt.
    Tag det af panden - gem fedtet - og læg baconen på et stykke køkkenrulle.
    Skær kød, kartofler og løg i tern.
    Steg det i baconfedtet, til det er gyldent og tilpas tilberedt. Tilsæt en god klat smør undervejs, hvis der ikke er baconfedt nok.
    Steg spejlæggene i rigeligt smør på en anden pande. Steg ved lav varme over lang tid, og kun på den ene side. Så undgår du, at ægget bliver tørt og hårdt, men det er stadig tilberedt så meget, at det ikke er råt.  
    Server biksemaden med bacon og spejlæg på toppen samt ketchup og syltede rødbeder som tilbehør.
    Biksemad med spejlæg