Go Back
+ servings

Smørstegt spätzle

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Østrig, Stop Madspild, Tilbehør, Tyskland
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Hvedemel
  • 1 spsk. Salt
  • 1 deciliter Vand
  • 6 stk. Æg evt. 1 ekstra æg
  • 4 liter Vand til kogning
  • 2 spsk. Salt til kogevandet
  • Smør til stegning

Sådan gør du

  • Bland hvedemel og salt i en stor skål.
    Kom vand og æg i og rør dejen sammen. Mængden af æg afhænger af luftfugtighed og lignende, så start med 4 stk. og suppler op, til du har en tyk og lind masse.
    Bring en stor gryde med vand og salt i kog. 
    Du skal nu "forme" dine spätzle af dejen, hvilket kan ske på følgende to måder:
    1. Pres dejen igennem et spätzle-jern (et jern der har form som en meget stor hvidløgspresser). Jernet holdes over gryden med kogende vand, mens dejen presses igennem og ned i vandet.  
    2. Spätzledejen glattes tyndt ud på et skærebræt. Hold skærebrættet på skrå over gryden med kogende vand. Skær nu dejen i strimler, der plumpes ned i vandet, efterhånden som du skærer.  
    Dine spätzel er færdigkogte, når de stiger op til overfladen.
    De færdige spätzle lægges i et opvarmet fad. 
    Spätzel kan spises, som de er, eller de kan steges i smør, hvilket gør dem lækre og sprøde.
    Opvarm en pande med rigeligt smør. 
    Steg dine spätzel, til de får en smule sprødhed og en let gylden overflade.
    Server til gryderetter.
    Smørstegt spätzle

Noter

Har du en rest spätzel, er det oplagt at smørstege dem og servere dem til enten resterne af en gryderet eller til en ny ret.
De smager dejligt stegt i smør, og du undgår madspild!