Go Back
+ servings

Brunede kartofler

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Danmark, Dansk mad, Jul, Kartofler, Tilbehør
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 kilogram Kartofler små
  • 1 deciliter Sukker
  • 1 spsk. Vand
  • 25 gram Smør

Sådan gør du

  • Kom kartoflerne i en gryde med vand, så det dækker kartoflerne.
    Bring gryden i kog og kog kartoflerne i cirka 8 minutter.
    Sluk for varmen og lad kartoflerne trække i det varme kogevand i yderligere 4 minutter. De skal ikke være helt færdige.
    Pil kartoflerne og lad dem køle lidt af - de behøver ikke være våde, når de kommer på panden.
    Kom sukkeret på en stor pande.
    Tænd for blusset og varm panden op, til sukkeret begynder at smelte og småsyde - det tager lidt tid, så vær tålmodighed. Rør ikke i sukkeret mens det smelter.
    Tilsæt vandet til det smeltede sukker - vandet forhindrer sukkermassen i at blive for tyk.
    Tilsæt smør og lad det bruse af.
    Kom kartoflerne på panden og lad dem ligge og småsimre i sukkerlagen ved middelsvag varm. Den skal være så varm, at det bobler let omkring kartoflerne.
    Lad kartoflerne stå sådan i fem minutter.
    Brug en spatel og vend stille og roligt rundt i kartoflerne. Rør ikke mere end højst nødvendigt, men sørg for, at alle kartoflerne "glaseres" i sukkermassen.
    Lad endnu en gang kartoflerne stå og småboble.
    Vend igen rundt i kartoflerne, indtil de har taget farve hele vejen rundt.
    Brunede kartofler

Noter

Små kartofler eller aspargeskartofler er mest velegnede til brunede kartofler. 
Mange anvender kartofler fra glas til brunede kartofler, men det kan ikke anbefales, da kartoflerne kan smage en smule hengemt. Bruger du alligevel kartofler fra glas, så køb en god kvalitet og skyl dem grundigt i en sigte før brug.