Go Back
+ servings

Friturestegt wienerschnitzel

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Dansk mad, friture, Mormormad, Østrig, Skinkeschnitzel, Svinekød
Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 4 Personer
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Skinkeschnitzler
  • Krydderier salt og peber
  • Panko
  • 1 stk. Æg
  • Olie til fritering
  • 100 gram Smør til saucen
  • 400 gram Ærter ekstra fine ærter fra frost
  • 1 kilogram Kartofler
  • Olivenolie

Sådan gør du

  • Kartofler:

    Skræl kartoflerne. Hvis det er nye kartofler eller vaskede kartofler med en tynd skræl, kan du i stedet skrubbe kartoflerne og lade dem beholde skrællen på.
    Skær kartoflerne i halve eller kvarte, alt efter størrelse, og kom dem i en frysepose. Hæld lidt olivenolie ned i posen og ryst den grundigt, så olien fordeles i et tyndt lag på alle kartoflerne. 
    Læg kartoflerne på en bageplade beklædt med bagepapir. Giv dem et drys flagesalt og bag kartoflerne i ovnen ved 180 grader varmluft i 20-30 minutter.  

     

    Friturestegt wienerschnitzel:

    Dup kødet tørt og bank schnitzlerne let flade med hånden. 
    Slå ægget ud i en dyb tallerken og pisk det sammen. Hæld panko ud på en flad tallerken og krydr den med salt og peber.
    Dyp først kødet i sammenpisket æg og derefter i panko.
    Opvarm en frituregryde - eller en almindelig tykbundet gryde - med olie, til olien er 180 grader varm.
    Friter de panerede skinkeschnitzler en ad gangen i den varme olie. Det er vigtigt, at du steger dem en ad gangen, da for meget kød på én gang vil sænke temperaturen på olien, der så vil begynde at koge i stedet for at stege.  
    Friter kødet i 3-5 minutter, eller til det er gennemstegt, og pankoen er gylden og sprød. 
    Tag kødet op og læg det på et fad. Krydr kødet med rigeligt flagesalt og friskkværnet peber. 
     

    Servering: 

    Kog de frosne ærter efter posens anvisning. Giv dem gerne en skefuld smør og lidt salt efter, du har hældt kogevandet fra.
    Kom de 100 gram smør til saucen ned i en lille kasserolle og smelt til, til det bruner let. 
    Server de friterede wienerschnitzler med ovnstegte kartofler, dampede ærter og brunet smør som tilbehør.