Go Back
+ servings
3

Pommes frites i ovn

Mit bud på dejlige lækre og super sprøde hjemmelavet grove fritter.
Fritterne er uden tvivl de mest sprøde fritter der er lykkedes mig at lave uden at bruge friture.
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Hovedret, Tilbehør
Køkken: Fransk
Keyword: Aftensmad, Børnemad, Junk Food de Luxe, Kartofler, Tilbehør
Forb. tid: 40 minutter
Tilb. tid: 1 time

Ingredienser

  • 5 stk. Bagekartofler store
  • 3 spsk. Eddike klar lagereddike
  • Olie neutral
  • Salt

Sådan gør du

  • Vask kartoflerne og skær dem i store stave. Du bestemmer selv, hvor store du vil have dem.
  • Stivelsen i kartoflerne gør dem svære at få sprøde, så det handler om at få stivelsen ud inden du tilbereder dem.
  • Jeg lod dem udbløde i en skål med koldt vand i 45 minutter. Du vil sagtens få en lignende effekt ved at fylde koldt vand i 3 skåle. Start med at komme alle fritterne i den første, så den næste og til sidst den tredje. Du vil kunne se forskellen i vandet. Det bliver mindre og mindre grumset, så det betyder at du får fjernet stivelsen.
  • Bring vand og lagereddike i kog og kog kartoflerne i 10 minutter.
  • Hæld vandet fra og placer de kogte kartofler på en rist og lad dem køle af. Jeg lod dem køle i cirka 1,5 time, men her vil du f.eks. kunne komme dem i fryseren i 20-30 minutter i stedet for.
  • Hæld olie og en smule salt i en frysepose og tilsæt kartoflerne. Luk posen og ryst godt rundt, så alt olien og saltet bliver fordelt på dine fritter.
  • Placer dem på en bagepapirsbeklædt bageplade og tilbered dem ved 200 grader almindelig ovn i 30 minutter. De må ikke ligge i lag.
  • Sæt ovnen til 200 grader varmluft og giv dem 30 minutter mere. 
  • Tag dem ud af ovnen og placer dem på dem på fedtsugende papir/køkkenrulle 
  • Giv dem salt og de er klar til servering.

Noter

De fleste bruger bagekartofler til pommes frites, og de er da også nemme at skrælle og skære i pæne, ensartede stave. Men faktisk er det ikke den meste velegnede sort at bruge, da de indeholder meget stivelse, og det i stivelsen i kartoflerne, der kan gøre det vanskeligt at få dem ordentligt sprøde. 
Den bedste kartoffel til pommes frites er bintje-kartoflen, og hvis du kan skaffe dem, er det oplagt at bruge dem næste gang, du laver pommes frites.