Go Back
+ servings

Løgmarmelade

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Løg, Sauce, Syltning, tapas, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Antal: 1 glas
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 3 stk. Rødløg
  • 2 spsk. Olie
  • 0.5 deciliter Æbleeddike
  • 2 spsk. Balsamico
  • 2 spsk. Sukker
  • 3 spsk. Frisk timian
  • 0.25 tsk. Sennep Dijonsennep
  • 1 spsk. Honning
  • Salt
  • Peber

Sådan gør du

  • Skær løgene i tynde skiver.
    Varm olien i en gryde og svits løgene et par minutter - de skal ikke tage farve, bare blive bløde.
    Tilsæt eddike, balsamico og sukker og skru ned til svag varme.
    Lad kompotten simre i cirka 20 minutter.
    Tilsæt honning, sennep, timian og salt. Lad det hele simre videre indtil løgene er blevet bløde og lagen er kogt helt ind.
    Smag til.
    Hæld marmeladen på rene, skoldede glas.
    Løgmarmelade

Noter

Server løgmarmeladen som tilbehør til retter, du ellers ville servere chutney til.