Go Back
+ servings

Pommes Rösti

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Kartofler, Tilbehør
Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 50 minutter
Antal: 2 personer
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 500 gram Bagekartofler
  • 1 stk. Løg
  • 1 stk. Æg
  • Salt
  • Peber
  • Olivenolie til stegning
  • Smør til stegning

Sådan gør du

    1. Kartofler og løg rives groft på et råkostjern.
    2. De revne kartofler og løg presses / knuges fri for væde i et viskestykke. Skift eventuelt klædet undervejs, hvis det bliver for vådt - det er vigtigt at få presset så meget væde ud af kartoflerne som overhovedet muligt. Derved bliver kartoflerne lækkert sprøde i stedet for bløde.  
    3. Bland kartofler, løg, æg, salt og peber godt sammen i en skål.
    4. Form blandingen til små, flade klatkager. Brug eventuelt en form, hvis du vil have helt ensartede og perfekt formede rösti. Det gjorde jeg selv i dette tilfælde.Pommes Rosti
    5. Varm en pande op med rigeligt smør og olivenolie og steg dine rösti ved middelvarme i 20 - 25 minutter på hver side. Herefter er de klar til servering.