Go Back
+ servings

Grøn pesto

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dressing, Italien, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 dl
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 0.5 bunch Bredbladet persille Frisk
  • 5 stk. Salvieblade Frisk
  • 0.5 bunch Basilkum Frisk
  • 1 clove Hvidløg
  • 1 deciliter Olivenolie God kvalitetsolie
  • 25 gram Parmesan
  • 50 gram Pinjekerner
  • Olie Til konservering i glassene

Sådan gør du

  • Grøn pesto
    Sørg for at dine krydderurter hurtigt bliver skoldet, så du er sikker på at jordbakterierne er slået ihjel. Dup dem tørre og det kan du sagtens gøre i god tid.
    Brug aldrig revet parmesan, riv det selv inden du går i gang.
    Fjern skallen fra hvidløget og og del det evt. i mindre stykker.
    Put alle ingredienserne i en blender (eller en høj skål hvis du bruger en stavblender).
    Blend ingredienserne indtil du har en ensartet, grynet (og naturligvis) grøn masse.
    Skold glas med låg (f.eks. sylteglas) og dæk dem med olie.
    Hæld pestoen i og opbevar dem i køleskabet.
    Grøn pesto
    Hæld gerne en smule olie på pestoens overflade også hver gang du tager fra glasset.
    Så burde den kunne holde sig 6-10 dage på køl.