Go Back
+ servings
Antal: 2 dl

Grøn pesto

Hjemmelavet grøn pesto er en nem og lækker måde at pifte en ret op på. Det kan f.eks. være en sandwich, pizza, pasta eller en kartoffelsalat.
No ratings yet
Udskriv Pin Del på Facebook
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen
Ret: Dressing
Køkken: Italiensk
Keyword: Dressing, Italien, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Har du prøvet den her opskrift?Nævn os på @gastrofun.dk eller brug hashtag#gastrofundk!

Ingredienser

  • 0.5 bundt Bredbladet persille Frisk
  • 5 stk. Salvieblade Frisk
  • 0.5 bundt Basilkum Frisk
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 deciliter Olivenolie God kvalitetsolie
  • 25 gram Parmesan
  • 50 gram Pinjekerner
  • Olie Til konservering i glassene

Sådan gør du

  • Sørg for at dine krydderurter hurtigt bliver skoldet, så du er sikker på at jordbakterierne er slået ihjel. Dup dem tørre og det kan du sagtens gøre i god tid.
  • Brug aldrig revet parmesan, riv det selv inden du går i gang.
  • Fjern skallen fra hvidløget og og del det evt. i mindre stykker.
  • Put alle ingredienserne i en blender (eller en høj skål hvis du bruger en stavblender).
  • Blend ingredienserne indtil du har en ensartet, grynet (og naturligvis) grøn masse.
  • Skold glas med låg (f.eks. sylteglas) og dæk dem med olie.
  • Hæld pestoen i og opbevar dem i køleskabet.
  • Hæld gerne en smule olie på pestoens overflade også hver gang du tager fra glasset.
  • Så burde den kunne holde sig 6-10 dage på køl.