Go Back
+ servings

Svinemørbrad sous vide med krydderurterasp

Serveret med kartofler, brunet smør og ærtepure
No ratings yet
Udskriv Pin
Ret: Hovedret
Køkken: Dansk
Keyword: Aftensmad, Gris, sous vide, Svinekød, svinemørbrad
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 1 time 10 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

Krydderurterasp

  • 1 bundt Persille Frisk
  • 1 bundt Timian Frisk
  • 1 deciliter Rasp
  • 0.5 tsk. Salt God flagesalt (gerne Maldon)

Svinemørbrad sous vide

  • 1 stk. Svinemørbrad
  • 10 gram Smør
  • Salt og peber friskkværnet

Ærtepuré

  • 200 gram Ærter
  • 1 stk. Løg
  • 1 fed Hvidløg
  • 1 deciliter Hvidvin
  • 0.5 deciliter Fløde
  • 1 tsk. Citronsaft
  • 0.5 tsk. Æbleeddike
  • Salt og peber friskkværnet

Kartofler

  • 300 gram Kartoffel
  • Salt

Sådan gør du

Krydderurterasp

  • Krydderurterasp
    1. Skold først krydderurterne (f.eks. under en kogende vandhane) og læg dem dernæst til tørre på en bagepapirsbeklædt bageplade i ovnen ved 50 grader i 30 minutter.
    2. Blend herefter de tørrede krydderurter sammen med rasp og salt i en blender eller ved hjælp af en stavblender.
    3. Blandingen er nu klar til brug og kan kun anvendes på kød, der allerede er tilberedt - Du kan ikke bruge det til at panere i.
     

Svinemørbrad sous vide

    1. Start med at afpudse kødet ved at fjerne bimørbraden, sølvsenen og endestykkerne. Mørbraden skal være ensartet i størrelsen. Det kød, der skæres fra, kan skærs i tern og bruges til en gryderet, f.eks. i en mørbradgryde.
    2. Krydr kødet med salt og peber og vakuumpak det.
    3. Tilbered det i 1 time og 15 minutter ved 58 grader i dit vandbad. Er du lidt i tvivl om kvaliteten på din svinemørbrad, giver du den i stedet 2 timer, stadig ved 58 grader.
    4. Tag kødet ud af posen tør det godt af, enten med et rent viskestykke eller noget køkkenrulle.
    5. Giv kødet stegeskorpe ved meget høj varme i rigeligt smør i 15-20 sekunder på begge sider.
    6. Tag kødet af panden og rul det i krydderurteraspen. Husk at gemme det resterende smør til kartoflerne og evt. ærtepuréen.
    7. Skær kødet ud i skiver på 2-3 centimeters tykkelse og drys det en god flagesalt.
    8. Servér straks.
     

Ærtepure

    1. Hak løg og hvidløg groft.
    2. Steg dem bløde og gyldne ved middelhøj varme på en pande. Det tager 4-5 minutter.
    3. TIlsæt de frosne ærter og hvidvin til panden. Lad det hele simre i 5 minutter.
    4. Tilsæt fløde, citronsaft, æbleeddike, salt og peber.
    5. Blend puréen i en blender eller med en stavblender. Sørg for ikke at tilsætte al væsken til at begynde med når der blendes, men tilsæt det i stedet løbende indtil puréen er fin og glat. Tilsæt også gerne lidt af det brune smør fra bruningen af mørbraden . 
     

Kartofler

    1. Skrub/skræl kartoflerne og halver dem der er for store, så de alle har så ens en størrelse som overhoved mulig.
    2. Kog dem i alt fra 10-20 minutter i en gryde med lidt salt i vandet. Kartoflerne er klar når en de slipper ved at stikke en skarp kniv ind i dem.
    3. Når de er klar, vendes de kort i det resterende brunede smør i panden.