Go Back

Bærsovs (grundopskrift)

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Sauce, Tilbehør
Forb. tid: 5 minutter
Tilb. tid: 35 minutter
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 400 gram Jordbær Frosne
  • 250 gram Hindbær Frosne
  • 250 gram Blåbær Frosne
  • 200 gram Sukker
  • 2 deciliter Vand

Sådan gør du

  • Bland alle ingredienserne sammen i en stor gryde og bring det langsomt i kog. 
    Sørg for at der bliver rørt i gryden løbende.
    Når massen koger skrues ned der ned og lad det simre videre i en lille halv time.
    Frys den ned i portioner a' f.eks. 2 dl.
     
    1. Hvis du hælder massen igennem en finmasket sigte ned i en sifon, så kan give den en patron, så har du en rødgrød.
    2. Gør det samme som i punkt 1, men giv den 2 patroner og du har en bærmousse.
    3. Gør det samme som i punkt 2, men tilsæt salt, peber og tørret estragon. Hold saucen varm i en sous vide i 30 minutter ved 50-60 grader. Så har du en bærsauce der går til en salt ret.
    4. Rør massen i 30 minutter i en ismaskine og du har en bærsorbet.