Go Back
+ servings

Varm vaniljeis

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Dessert, Is, Molekylær Gastronomi
Forb. tid: 3 timer
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Gæsteindlæg

Ingredienser

  • 300 gram A38 Eller ymer. Skal være en fed yoghurt.
  • 230 gram Flødeost
  • 80 gram Agave Nektar
  • 150 gram Vand
  • 0.5 stk. Vanilje stang
  • 1 pinch Salt
  • 11 gram Special Ingredients Methocel

Sådan gør du

  • Bland din fede yoghurt, flødeost, agave nektar, vaniljestangens indhold og saltet og blend det til en glat puré.
    Kog vandet op i en gryde og pisk methocel ind i det. Når det er opløst hældes det op i blenderen og blendes sammen med pureen. Blandingne skal være ensartet og ikke for luftig.
    Hæld herefter blandingen i en skål over i et isbad så den kan køle ned. Lad den iskolde blanding hvile isbadet i på mindst en time eller endnu bedre natten over.
    Når du er klar til at lave isen, hældes kogende vand i en skål. Tag en isske/"scooper" med isblandingen. Tør kantene, og sænk derefter is"scoopen" og dets indhold i det varme vand. Isen vil derefter sætte sig og blive fast. Den bør "pochere" omkring en minut, hvis du bruger små skeer/scoops og længere for større scoops. Fortsæt de næste scoops indtil du har brugt hele blandingen.
    Afhængig af hvor meget is du har  må du muligvis tilføre mere kogende vand for at holde varmen i vandbadet.
    Når isen er sat holdes den varm indtil den serveres.

Noter

Isen kan f.eks. serveres med en kold rødgrød eller vandbakkelse.