Go Back
+ servings

Dampet rødspætte

3 fra 1 stemme
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Fisk, Rødspætte, Rødspættefilet
Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 5 minutter
Antal: 2 Portioner
Forfatter: Per Asmussen

Ingredienser

  • 4 stk. Rødspættefilet
  • 1 deciliter Hvidvin
  • Salt

Sådan gør du

  • Start med at sikre dig at alle fiskebenene er fjernet fra dine rødspætter. Vi bruger tynde rødspætter (cirka 1 cm tykke) og regner generelt med 2 stk. pr. person.
    20 minutter inden rødspættefileterne skal tilberedes, skal de gourmetsaltes. Dvs. der skal drysses salt henover dem på begge sider. Det trækker lidt af væsken ud af fisken og gør den mere saftig.
    Rødspættefilet
    Tør saltet af fisken.
    Rul fisken og placer en kødnål igennem den, så den ikke går "fra hinanden".
     
    Rødspættefileten kan dampes på to forskellige måder:



    Dampovn:

    Hæld hvidvinen i et fad og placer fisken i et smurt rist/fad med huller i.
    Damp fisken i 5 minutter ved 85 grader.
     

    Almindelig ovn:

    Smør et lille ildfast fad, og hæld hvidvinen i bunden. Placer rødspættefileterne ovenpå og dæk det hele af et bagepapir.
    Damp det i 6 minutter.

Noter

Fisken passer godt til en forret, sammen med asparges eller som en del af et Stjerneskud.