Go Back
+ servings

Hjemmelavet lemon curd

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Brunch, Dessert, England, Kage, Morgenmad, Tilbehør
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 1 Portion
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 4 Citroner Saft og reven skal
  • 300 gram Sukker
  • 4 Æg
  • 125 gram Smør

Sådan gør du

  • Lemon curdRiv skallen af 4 usprøjtede citroner og pres citronerne for saft.
    Kom citronsaft, citronskal, sukker og smør op i røremaskinen og indstil den til "Reverse". Vælge omdrejninger: "1", temperatur: "50 grader" og indstil tiden til "7 minutter".
    Pisk æggene sammen i en skål ved siden af.
    Når de 7 minutter er gået, tilsættes de sammenpiskede æg til citronmassen. 
    Indstil nu temperaturen til 80 grader i 15 minutter. 
    Når lemon curden er færdig sigtes massen igennem en finmasket sig, inden den kommes på glas med låg (husk at skolde dit glas inden brug).
    Det kan ske at noget af æggehviden, er begyndt at blive tilberedt. Dette skal bare sigtes ud og smides ud.
    Lemon curd
    Lemon curden kan holde sig uåbnet i ca. 4 uger, her i huset holde det dog max i en lille uges tid.