Go Back
+ servings

Nemme og lækre hjemmelavede burgerboller

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Bagning, Brød, burger, burgerboller, Junk Food de Luxe, Tilbehør
Forb. tid: 1 time 15 minutter
Tilb. tid: 10 minutter
Antal: 8 Stk
Forfatter: Anette Søstrøm Asmussen

Ingredienser

  • 1 spsk. Tørgær
  • 5 deciliter Vand Lunkent vand
  • 1 spsk. Sukker
  • 1 spsk. Groft salt
  • 500 gram Hvedemel
  • 3 spsk. Olie
  • Sesamfrø
  • 2 Æggeblommer

Sådan gør du

  • Opløs gær, sukker og salt i lunkent vand. Tilsæt olie.
    Ælt melen i lidt af gangen, til dejen er smidig og ikke klister til bordet.
    Lad dejen hæve tildækket i 30 min.
    Slå dejen sammen. Del dejen i 8 stykker og tril dem til boller.
    Lad bollerne hvile i 5 min, inden de rulles flade ca. 1 cm i højden (eller trykkes flade med hånden).
    Placer de flade boller på en bageplade med bagepapir og lad dem efterhæve i 30 min tildækket.
    Pensel bollerne med sammenpisket æggeblommer, og drys dem med sesamfrø.
    Bag burgerbollerne i en forvarmet ovn, på 230 grader varmluft i 10-15 min (tiden afhænger af ovnen). Man kan altid tage bollerne ud og banke på dem på undersiden. Hvis det lyder hult, så er de færdige.