Go Back
+ servings

Sønderjysk grønlangkål

No ratings yet
Udskriv Pin
Keyword: Aftensmad, Gris, Hamburgerryg, Sønderjysk
Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Antal: 4 Portioner
Forfatter: Mona

Ingredienser

  • 250 gram Hvidkål Hakket
  • 500 gram Grønkål Hakket
  • 100 gram Smør
  • 1 deciliter Fløde
  • 5 stk. Kartoffel Kogte og moste
  • Krydderier Smag til med sennep, salt, peber og kogevand fra f.eks. hamburgerryg

Sådan gør du

  • Hak grønkålet og hvidkålet i små stykker og steg/kog det i smørret i et par minutter i en tykbundet gryde.
    Tilsæt derefter fløden og 2 dl. af kogevand fra f.eks. hamburgerryg. Lad det simre i 10 minutter og tilsæt de moste (og kogte) kartofler og lad det stå i et par minutter på et mellemvarmt blus.
    Smag retten til herefter med salt, peber og sennep og den er klar. 

Noter

Server retten med en røget hamburgerryg, kogte hvide kartofler, brunede kartofler og en hvid sovs lavet af vandet fra hamburgerryg.