Kartoflerne skylles, skrælles og skæres ultratyndt - det gøres nemmest ved at bruge et mandolinjern. Smelt 50 gram smør og drys rosmarin, salt, peber og timian i det.
Smør et firkanten, ildfast fad ind i olie og læg kartofler i et lag. Brug en pensel til at smøre dem med smør/krydderiblandingen og forsæt på denne måde med et nyt lag kartofler og smør/krydderiblanding. Når alle lagene er i fadet skal de presses godt sammen, gerne med et andet ildfast fad oven på. Husk at bruge bagepapir i mellem fadene.
Pak fadet ind i sølvpapir og giv det 1 time ved 200 grader varmluft.
Når det er færdig, så sæt det på køl til dagen efter. Vi plejer at stille det i vores redskabskur med et par flasker vin i det øverste fad, for at sikre at kartoflerne presses godt nedad.
Ved tilberedningen skæres kartoflerne i firkanter og bages i 225 grader celsius i et lille kvarter (eller til de er gyldne ovenpå).